Семинар за мениджъри на хотели: Уелнес и уелнес туризъм – краткотрайна мода или устойчива тенденция?

В световен мащаб, уелнес туризмът е индустрия за 640 млрд. долара (2018), която расте със 7% годишно. Независимо дали е градски, спа или сезонен – всеки хотел би могъл да предложи набор от уелнес услуги, защото гостите започват все повече да се интересуват от подобен тип услуги.

В тази връзка, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (ВАНЕ) кани мениджъри и собственици на хотели на семинара:

Уелнес и уелнес туризъм: краткотрайна мода или устойчива тенденция?
13 март, 16:30 – 17:45 ч., Интер Експо Център

Семинарът ще се проведе в рамките на изложението Bulgaria Sports & Wellness Show, на което ВАНЕ е организация-партньор.

Какво е уелнес и кои са най-важните тенденции в уелнеса? Как хотелиерите могат да се възползват от възможностите, които уелнес туризмът открива пред тях? Може ли уелнес туризмът да стане алтернатива на сезонния туризъм у нас и как? – Това са само част от въпросите, на които ще бъде потърсен отговор по време на семинара.

Сред лекторите ще бъдат:

 • Жулиета Серафимова – генерален мениджър на Sofia Hotels Management и „Гранд Хотел Милениум София“;
 • Милена Иванова – собственик и генерален мениджър на Севтополис Медикъл § Спа (Павел баня);
 • Светла Станева – мениджър корпоративно планиране на хотел Дипломат Плаза (Луковит);
 • Маринела Жечева – генерален мениджър на СПА хотел “Царско село” (София)
 • Красен Стоянов – основател на „Ащанга Йога Шала“
 • … други.

И понеже въвеждането на уелнес услуги или програми в хотела обикновено става по инициатива на неговия мениджмънт, ВАНЕ кани генерални мениджъри, изпълнителни директори, комплексни управители и разбира се собственици на хотели да се включат безплатно в семинара, като за целта е достатъчно да попълнят една кратка

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА

Регистрацията важи за цялото изложение, което ще се проведе между 13 и 15 март 2020 г. в Интер Експо център и ще предложи на посетителите богата програма с дискусии, лекции, демонстрации на спортове и открити тренировки.

За хотелиери, на които предстои да инвестират във фитнес (спа, уелнес) центрове към хотелите или да обновяват съществуващи такива, интерес вероятно ще представлява и друга дискусия:

Последни тенденции във фитнеса и фитнес индустрията: какво да очакваме през следващите няколко години?
13 март, 11:30 – 12:30 ч.

Акценти:

 • Кои са последните тенденции във фитнеса и фитнес индустрията по света?
 • Как се развива България спрямо световните тенденции?
 • Особености на българския пазар – кои са специфичните предизвикателства, къде са нишите?
 • Фитнес и демография – какъв ще бъде профилът на клиентите след 5 години?

Участници в тази дискусия ще бъдат:

 • Доц. Валентин Панайотов – Ръководител на сектор “Тежка атлетика” към катедра “ТАБФСВ” в НСА и ръководител на магистърска програма “Спорт, фитнес, здраве” в редовна, задочна и дистанционна форми на обучение.
 • Татяна Карабоикова – управител на Atama Wellness and Spa и вносител на Technogym.
 • Петър Атанасов – управител на Matrix Fitness Bulgaria (Johnson Fitness).
 • …други.

В откритият семинар на Bulgaria Sports & Wellness Show ще се включат общо над 30 лектора и посланици – световни и европейски шампиони, изявени треньори, експерти в храненето и рехабилитацията, журналисти и спортни инфлуенсъри.

Сред участниците в програмата ще бъдат ултрамаратонецът Краси Георгиев, акробатът Енчо Керязов, фитнес треньорите Инес Субашка, Лазар Радков, Сами Хоссни и Калин Петков, волейболната звезда Любо Ганев, световните шампиони по бойни изкуства Камен Георгиев и Владимир Вълев, леководолазът Ина Димитрова, силовият многобоец Мариян Димитров, екстремният парапланерист Веселин Овчаров, експертът по храненето Надя Петрова, специалистът по функционала медицина д-р Радослав Тошков, приключенецът Иво Нинов и много други.

Мениджъри и собственици на хотели могат да се регистрират с тази форма.

При интерес към включване в изложението на повече участници от един хотел, ВАНЕ осигурява 20% отстъпка от цената на билетите. За целта използвайте промокод: BAHE20 на страницата за поръчка на билети

За допълнителна информация: тел. 0889 203 606, 088 843 64 03 или email: office@bahe.bg