Над 40 лектора – инвеститори и експерти, ще говорят по време на Хотелския инвестиционен форум през юни


На 2-ри май бяха открити регистрациите за участие в Хотелския инвестиционен форум – най-голямата среща на собственици и инвеститори в хотели, директори в български и международни хотелски групи, туроператори, доставчици на технологии и решения, както и представители на държавната и общинска администрация у нас. Над 200 от хората, които вземат решенията в този бизнес, ще се съберат на 6-ти и 7-ми юни в хотел „Холидей Ин” в София, за да обменят идеи и информация и да създадат нови делови контакти.

Част от лекторите, които ще говорят на Форума са:

 • Такуя Аояма – вицепрезидент „Развитие“ за Русия и Балканите в Hyatt International
 • Лъчезар Тодоров – изпълнителен директор на Тера Тур Сервиз
 • Силвия Ловрета – директор „Международно развитие“ за Югоизточна Европа в Marriott International
 • Ар Джей Фридлендър – основател на ReviewPro
 • Георг Шлегел – управляващ директор за Централна и Източна Европа в Choice Hotels
 • Лоран Денис – директор по развитието за Европа на Louvre Hotels Group
 • Хенинг Крипендорф – управляващ директор на Rosslyn Hotels
 • Мартин Рентс – съосновател на apaleo
 • Щефан Шлахтер, който отговаря за бизнеса на IDeaS Revenue Solutions в Източна Европа
 • Франк Рийвс – основател на компанията Avvio и първата резервационна система в света, базирана на изкуствен интелект Allora
 • Якуб Климчак – мениджър „Развитие на бизнеса“ в STR
 • Дейвид Нат – директор „Хотели“ за СЕЕ в Cushman & Wakefield
 • Весела Вълчева – Макгий – президент на българския съвет за устойчиво развитие
 • и много други.

Новото през тази година
Наситената програма на конференцията включва широк кръг от теми, като освен различните аспекти от инвестициите в туризма, през тази година в светлината на прожекторите са също иновациите – кои компании, технологии и решения променят туристическия бизнес, дигиталният маркетинг – успяват ли хотелиерите да бъдат в крак с него, успешните кадри в туризма – как да ги открием, привлечем, обучим и задържим и много други. Нова тема е и дизайнът на хотела и как той влияе върху продажбите.

„Art, Jazz & Wine” – откриващият коктейл на Форума в „Софийски арсенал – Музей на съвременното изкуство“ ще предостави на участниците допълнителни възможности за бизнес контакти в неформална обстановка.

Накъде се движи браншът?
За трите години на съществуването си, Форумът се доказа като барометър за състоянието и тенденциите на пазара у нас. Място, където водещи международни и български експерти споделят своя опит и наблюдения, създават нови контакти и генерират нов бизнес.

Как избира съвременният турист и как да отговорим на предпочитанията му? Атрактивни ли са все още инвестициите в хотели? Кои са най-успешните хотелиери и какви са тайните на техния успех? Успява ли България да бъде конкурентна на съседните си дестинации и как може да се подобри нейното представяне на международния пазар? Кои са нишите в туризма у нас, които все още очакват да бъдат открити? – Това са само част от въпросите, на които лектори и участници ще търсят отговори по време на Хотелския инвестиционен форум.

Най-добрите 100 хотела в България
Неизменна част от програмата на всяко издание на Форума е връчването на почетните сертификати и разговорите на сцената със собствениците и управителите на най-успешните хотели в България. Повече за конкурса, журирането и защо успехът на един хотел зависи най-много от оценките на неговите гости можете да прочетете тук.

Сред традиционните партньори на Хотелския инвестиционен форум са водещи доставчици за хотелската индустрия, като Ted Bed и Assa Abloy, а също организации, като British Bulgarian Business Association, Bulgarian Green Building Council и Skal International Sofia. Партньор за наградите TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2018 e ReviewPro.

Работните езици на конференцията са български и английски, а хотелиери и туроператори могат да се регистрират оттук >>