Учредиха асоциация на професионалистите, които се занимават с управление на хотели

В края на миналата година, изпълнителни и генерални директори на водещи 4- и 5-звездни хотели и хотелски групи учредиха Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Учредители на БАПМХ станаха 18 изпълнителни и оперативни директори, генерални мениджъри и собственици на хотели и хотелски групи, сред които „Гранд Хотел София“, FPI Hotels & Resorts, хотел „Sense“ (София), Best Western Premier Sofia Airport Hotel, Best Western Plus Hotel Expo (София), хотел „Централ“ (София), хотел „Метрополитън“ (София), хотел „Севтополис Медикъл § СПА“ (Павел баня), хотел „Арте Спа“ (Велинград), хотел „Лъки Банско“, Спа Хотел Хисар, хотел „Кооп“ (София), „Грийн Лайф Ризортс“, хотел „Ястребец“ (Боровец), хотел „Дипломат Плаза“ (Луковит) и други.

Амбициите на този своеобразен клуб са той да стане платформа за неформални контакти и дебат по актуални за професията теми между хората, които вземат решенията в управлението на градски, ваканционни, спа и други типове хотели, ваканционни комплекси, къмпинги и други места за настаняване.

Инициативата за създаването на Асоциацията е на организаторите на Hotel & Tourism Investment Forum – най-голямата периодична среща на хотелиерите в България, който през 2019-та година ще има своето четвърто издание – на 29-ти и 30-ти май в София.

Защо беше създадена БАПМХ
През последните няколко години, в бранша ясно се усети необходимостта от професионална организация, която:

  • да се превърне в платформа за периодични и неформални делови контакти между членовете си.
  • да осигури възможности за дебат по актуални за професията теми.
  • чрез семинари, обучения, уъркшопи, тренинги, уебинари и конференции да съдейства за повишаването на квалификацията както на членовете си, така и на техните служители.
  • да съдейства на членовете си за привличане на нови клиенти.
  • да работи в посока налагането и поддържането на високи етични и професионални стандарти.

Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (на английски – Bulgarian Association of Hotel Executives) се различава от десетките други сдружения в туризма, защото обединява физически (не юридически) лица и обслужва интересите конкретно на хората, които се занимават оперативно с управление на хотели и хотелски групи – изпълнителни директори, клъстър генерални мениджъри, управители, генерални мениджъри, управляващи директори, комплексни управители, собственици, ангажирани с управлението и други.

Сред ползите, които мениджърите на хотели получават чрез БАПМХ са:

  • Те стават част от истинска професионална общност – клуб на мениджърите.
  • Получават възможности за регулярен неформален нетуъркинг с техни колеги.
  • Осигурява им се достъп до независима платформа за дебат и обмен на информация по актуални за професията теми.
  • Налице са различни възможности, чрез организираните от Асоциацията събития (семинари, обучения, уъркшопи, тренинги, уебинари, конференции и пр.), да се информират за новости в бранша и професията.
  • Чрез техния опит и знания, хотелиерите могат да съдействат за налагането и поддържането на високи етични и професионални стандарти в бранша.

БАПМХ е отворена за всички професионалисти, които се занимават с управление на места за настаняване с над 40 легла или 20 и повече стаи и биха желали чрез опита и познанията си да способстват за развитието на бранша и професията.

Повече информация, както и молба за членство в Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели могат да бъдат намерени тук >>