Жулиета Серафимова: “През тази година изключително важно за нас е да подготвим за откриване хотелската част на Милениум център”


В първите дни на 2018 г., Hotel & Restaurant Week се свърза с няколко хотелиера, които помоли да разкажат, кои са били най-важните събития през изминалата година за тяхната компания или хотел. Тук разговаряме със Жулиета Серафимова – генерален директор на Гранд Хотел София и Суит Хотел София.

Кои бяха най-важните събития през изминалата година за хотелите, които управлявате?
Първо, 2017 за нас беше ключова година за стабилизиране на финансовите резултати като успяхме постигнем стабилен ръст и като заетост, и като средна продажна цена, което съответно се отрази на приходите – постигнахме двуцифрен ръст за цялата група.

Другото важно нещо е свързано с преструктурирането на групата – Сентръл Парк Хотел София беше планирано продаден и направихме разделянето му от групата. Това, освен подобряването на финансовия резултат за тази година, е свързано и с препозициониране – ние ще се фокусиране само върху най-високия луксозен сегмент.

Нещо много важно през изминалата година за нас е намаляването на текучеството на персонала. Постигнахме стабилизация по отношение работата на целия екип, като ключовите мениджъри работят в групата над 10 години, някои от тях, като мен – 15 години.

А какви са плановете и очакванията Ви за 2018 г.?
Изключително важно събитие за нас е подготовката за откриване на хотелската част на Милениум център, която предвиждаме да отвори врати в края на 2019 г. Този хотел ще има около 400 стаи. На последните два етажа (30 и 31-ви) ще има панорамни заведения, а над тях – зала за ексклузивни събития с хеликоптерна площадка и невероятна гледка.

Хотелът ще разполага с общо 13 зали, като най-голямата ще бъде с капацитет до 1000 души.

Интериорният дизайн е поверен на известни скандинавски архитекти, които работят съвместно с нашите колеги от централата на фирмата ни. Стремежът е с този хотел ние ще предложим на гостите си изчистен, ексклузивен дизайн.

Важното в случая е, че след преглеждането на различни варианти, инвеститорите взеха решение, хотелът да остане независим и да се менажира от български екип, който вече е доказал своята ефективност и професионална репутация, познава отлично местния пазар и на когото самите инвеститори вярват.

Екипът вече е сформиран, като хората ни ще бъдат обучени от едни от най-добрите швейцарски инструктори.

Във връзка с този проект, в близките месеци ще предоставим повече информация на читателите на Hotel & Restaurant Week.