Вместо да чакате юбилея на хотела, защо не подсилите маркетинга с ежегоднo честванe на рождения му ден?


Всички хотели имат календар, пълен с чествания на различни събития – Великден, 8 декември, посрещане на Новата година и други, всяко от които е добър повод да се направи атрактивна пакетна оферта. Вероятно, веднъж на пет или десет години хотелът ви организира и празник по случай своя юбилей.

Защо обаче не помислите за подсилване на директния маркетинг, като организирате ежегодно честване на рождения ден на хотела? Един ден, който да си изберете и превърнете в Деня на вашия хотел.

Това може да бъде произволен ден от годината, но, разбира се, по-добре е той да не съвпада с някои от гореизброените празници, така че когато обявите вашата извънредна специална оферта, тя да не се конкурира с оферти на конкуренцията.

А ето и няколко идеи как да отбележите Деня на хотела, като в същото време подсилите директния маркетинг:

Предложете специални пакети: След като сте решили да стартирате ежегоден Ден на хотела, най-логичната следваща стъпка е да сглобите и промотирате специални пакети, които освен нощувки да включват и други услуги, които желаете да подсилите – ресторант, нощен клуб, спа център – вие знаете най-добре.

Подгответе тематична декорация: Украсете лобито, ресторанта а защо не и стаите с по-специална декорация, която да подчертава, че в този период хотелът празнува.

Направете тематична вечеря: Предложете на гостите си специално меню, което да отразява темата на празника или пък да включва местни кулинарни специалитети.

Организирайте забавна програма: Забавлението е преживяване, а добрите преживявания оставят трайни спомени. Бал с маски, танцова вечер, караоке, концерт с жива музика – темата може да бъде ежегодна традиция или да се сменя всеки път.

Подгответе подаръци за гостите: Тук възможностите отново са многобройни, но ваучерите за отстъпки от услугите на хотела или за достъп до ексклузивни оферти обикновено са отлично попадение.

Организирайте благотворителна кампания: Благотворителните кампании, особено такива, чиито бенефициенти изглеждат по някакъв начин свързани с бизнеса на хотела, са отличен начин да постигнете силен имиджов ефект. Екологични инициативи, като ежегодно засаждане на дръвчета или някаква подкрепа за местната гимназия са само някои от вариантите.

Ефект „Две в едно“: След като сте решили да афиширате своя ежегоден празник сред потенциалните гости, защо не го използвате и като повод да сплотите колектива и подсилите своя employer branding? В някой от дните преди или след Деня на хотела можете да организирате тържество за екипа. Това може да бъде обяд или вечеря със специално меню и музикална програма. Награди за добро представяне, подаръци за всички, конкурс за „Служител на годината“ – вариантите да подчертаете значимостта на членовете на екипа и да им благодарите за старанието могат да бъдат многобройни.

Хората обичат тържества, затова, вместо да чакате следващия национален празник, си организирайте ваш собствен – Денят на вашия хотел. А след това го отпразнувайте с вашите гости и вашия екип.