Високо в небесата: 10-те най-добри нови хотелски покривни барове в света

Хотелският покривен бар никога няма да остарее като концепция. Дали ще бъде на шестия етаж или на 65-я, има нещо дълбоко привлекателно в това да вечеряш, пиеш коктейли или посещаваш уроци по йога високо над града. Тук представяме някои от най-новите покривни барове, които заслужават да бъдат споменати, според Forbes.

QT, Мелбърн

Покривът на хотел QT в Мелбърн е нещо като хамелеон – през деня тук се провеждат сесии по йога, по обяд могат да бъдат похапнати вегетариански ястия от собствената градина на шеф Андрю Хармър, а след залез тук могат да бъдат опитани някои концептуално нови коктейли.

HGU, Ню Йорк


Трудно е да направиш впечатление в „града, който никога не спи“. Със своите 34 места, Rose Hill Rooftop обаче дава заявка да стане едно от най-симпатичните места, където да изпиете коктейл на покрива. Отворен за първи сезон през тази година, барът е по-скоро задушевен, с онова усещане, че си си „вкъщи“. Отворен за гости на хотела и външни посетители след предварителна резервация, сутрин тук се провеждат курсове по йога, а вечер се прожектират класически черно-бели филми.

The Silo, Кейп Таун


Дизайнът на този нов хотел подсигурява смайваща гледка от всяка стая, но най-впечатляващо е на неговия покрив, на който се чувствате все едно се реете над Кейп Таун. Тук можете да се любувате едновременно на Тейбъл Маунтийн, Лайънс Хед и океана. На покрива се намира достъпният само за гости на хотела „безкраен“ басейн, а също ресторант и лаундж с 360-градусова панорама.

Aria Hotel, Будапеща


Гордостта на този хотел е неговият High Note SkyBar с целогодишно отворена покривна градина, която предлага 360-градусова гледка към столицата на Унгария.

Proper Hotel, Сан Франциско


Първият висококатегориен бутиков хотел, който отваря в Сан Франциско от повече от десетилетие, разполага със 131 шикозни стаи и апартаменти, проектирани от известната интериорна дизайнерка Кели Уеърстлър. Бижуто на този хотел обаче е неговият покривен бар, наречен Charmaine’s. Независимо дали клиентът желае да похапне нещо гурманско или да изпие стилен коктейл, барът може да го предложи целогодишно – разбира се, съчетано с вълнуваща гледка към града.

„Винарната“, Стокхолм


Този бар се намира на покрива на хотел „Винарната“ (The Winery) в Солна, в предградията на Стокхолм. Успоредно с ресторанта, в който се сервират собствените вина на хотела, от винарна в Тоскана (Италия), тук гостите могат да се порадват на италианска „улична“ храна, коктейли и разбира се – диджей партита, който привличат меломани от целия град.

Mama Shelter, Белград


Френската верига Mama Shelter – дизайнерският бранд на AccorHotels в средния ценови сегмент, отвори през март свой хотел на главната пешеходна артерия в сръбската столица. На покрива на хотела се намира 500 кв. м покривна тераса, оборудвана с джаги и маси за тенис. Освен панорамната гледка към цитаделите и бетонните кули на града, тук можете да се полюбувате също на жива музика и изпълнения на актуални диджеи.

The Setai, Тел Авив


В педантично възстановена сграда от ерата на Османската империя, издигаща се над пристанището в Хайфа, е открит този нов градски курорт – на пешеходно разстояние от оживените булеварди и крайбрежието на града. Покривната тераса на Setai предлага запомнящи се гледки и към двете.

Andaz, Сингапур


Името на този бар на покрива е Mr. Stork (Господин Щъркел – б. ред.) – добро попадение предвид панорамата към Сингапур, която се разкрива от него. Богато озеленена, с 10 шатри в стил „Типи“, покривната тераса на Andaz предразполага към бягство от градския стрес и шума.

Dream Hollywood, Лос Анджелис


Когато Dream Hotels „мигрират“ към западното крайбрежие на САЩ, те са изправени пред предизвикателството да адаптират концепцията, първоначално развита в Ню Йорк, към специфичният ландшафт и вкусовете на жителите и гостите на „Града на ангелите“. Dream Hollywood се справя с това предизвикателство благодарение на стилната си покривна тераса, която разкрива панорамна гледка към околния пейзаж и освен че служи като място за обяд, също така предлага богато разнообразие от коктейли.