Вече е официално: подписаха договора за финансиране на хотел „Мариот София“

Черноморската банка за търговия и развитие и Пощенска банка ще предоставят съвместно заем от 58,3 млн. евро, за да финансират строителството на хотел Marriott Sofia, стана ясно по време на церемонията по официалното подписване на договора за финансиране, която се проведе в софийската галерия „Квадрат 500“ вчера. Общата стойност на проекта е 100 млн. евро.

12-годишният заем се предоставя на „Айтауър Дивелопмънт“ – компания със специална инвестиционна цел, регистрирана в България. Както HoReWeek вече писа, строителството на хотела, който ще разполага с 232 стаи, се очаква да бъде завършено през 2020 г.

Според инвеститорите, за да функционира гладко комплексът, ще бъдат необходими повече от 250 работници за различните звена. Освен хотел, проектът на „Айтауър Дивелопмънт“ включва изграждането и на пет ресторанта, бутици и луксозни жилищни имоти.

Припомняме, че Силвия Ловрета – директор „Развитие“ за Югоизточна Европа в Marriott International, ще бъде един от лекторите по време на третия Хотелски инвестиционен форум, който ще се проведе на 6-ти и 7-ми юни в София.