Ваканционно селище върху площ от 215 дка близо до Слънчев бряг ще строи бизнесменът Румен Чандъров

Изглед от хълмовете над Слънчев бряг.

Компанията „ДИТ Хотели“ ООД на бизнесмена Румен Чандъров е внесла в община Несебър уведомление за инвестиционно предложение, според което възнамерява да построи ваканционно селище „Съни Бийч Хилс“ върху собствен терен от 215 декара.

Румен Чандъров © Sportal.bg

Предвижда се селището да бъде от затворен тип и да включва еднофамилни и двуфамилни къщи и други жилищни сгради за сезонно ползване, търговски и обслужващи обекти, административно-стопанска сграда с приемен блок, сектори за спорт и рекреация, водни басейни и атракции, спортни игрища, детски площадки, пешеходни алеи, заведения за хранене и др.

Според уведомлението, в комплекса се предвижда богато озеленяване, както и максимално запазване на съществуващата дървесна растителност.

„Съни Бийч Хилс“ ще бъде разположено в близост до известното заведение „Ханска шатра“ в Слънчев бряг, както и до главния път Варна – Бургас, с осигурена сервитутна ивица от 50 метра до пътя. Транспортният достъп до комплекса ще се осъществява от съществуващия асфалтов път, който води до „Ханска шатра“, като се предвижда и създаването на буферен паркинг за 100 автомобила.

„ДИТ Хотели“ ООД е част от „ДИТ Груп“ и е собственик на хотелите „Еврика“, „Еврика Бийч“ и „Мажестик“ в Слънчев бряг. Фирмата е наемател на станцията на министерския съвет в курорта Боровец, която се състои от десет сгради и е разположена на терен от осемнадесет декара.