TUI Group ще отвори 20 нови хотела в 11 държави в Европа, Африка и Азия в търсене на „висок марж“ за своя бизнес

Новите обекти ще бъдат брандирани с със собствените марки на TUI – TUI Family Life, TUI Sensimar и TUI Sensatori, пише Boutique Hotelier.

Клубният ол инклузив бранд TUI Magic Life ще предложи три нови курорта през това лято, като дългогодишните партньори Riu и Atlantica също ще разширят портфолиото си.

Според изпълнителният член на борда на компанията Себастиан Ебел, TUI систематично утвърждава позицията си на световен лидер във ваканционните хотели, като към момента този бизнес допринася за около 70% от приходите на групата.

„Хотелите, курортите, круизите и т. нар. destination experiences са основните двигатели на растежа. Специално хотелският сегмент е по-малко цикличен в сравнение с високо конкурентния туроператорски бизнес, който в момента носи 30% от приходите. Ние последователно инвестираме в хотели, круизни кораби и дигитални платформи за destination experiences“, добавя Ебел.

Дитер Корнек, който отговаря за идентифицирането на обещаващи проекти в TUI Hotels & Resorts ще се включи в предстоящия Хотелски форум, на 29 и 30 май в НДК. Корнек ще сподели повече за инвестиционната програма и целите, които компанията преследва в България по време на панелната дискусия „Хотелските вериги в епохата на ОТА: защо брандът все още има значение?“.

Повече за програмата и лекторите на Форума можете да научите тук>>