Truck Surf Hotel: кой каза, че хотелът трябва да бъде неподвижен?

В духа на поредицата ни за иновативни хотелски концепции, тук ви представяме една, която е не само вече реализирана, но и доста успешна – Truck Surf Hotel. Този хотел на колела е дело на двама дългогодишни сърфисти и любители на живота сред природата – португалците Едуардо Рибейро и Даниела Карнейро.

След като в продължение на години обикалят с кемпер крайбрежията на Португалия, Мароко и други държави, те решават да превърнат своята страст в бизнес, като споделят с клиентите си чудесното преживяване, всяка сутрин да се будиш на нов (див) плаж, който предлага отлични условия за практикуване на любимия спорт.

Хотел на колела

Truck Surf Hotel е сглобен на основата на влекач Mercedes Actros, към който е прикрепен същинският хотел. Той представлява двуетажна конструкция, която в спряно положение, чрез специално разработена хидравлична система, се разширява настрани и нагоре, така че да се увеличи използваемата площ.

На първия етаж се намира дневна, кухненски бокс, тоалетна, както и баня, в която гостите могат да вземат горещ душ. Кухнята е оборудвана за самостоятелно приготвяне на храна. На първия етаж е и терасата, на която, поседнали на пуфове, сърфистите могат да се полюбуват на залеза над океана и крайбрежието.

На втория етаж се намират пет стаи – 4 общи с двуетажни легла и една самостоятелна, със спалня. Всяка стая е оборудвана с климатик и шкафчета за лични вещи.

Пакетните цени за едноседмична почивка в Truck Surf Hotel през високия сезон в Португалия започват от 670 евро на човек в обща стая и стигат до 1592 евро за двама души в самостоятелна двойна стая, като в пакета са включени закуска на бюфет, безплатен Wi-Fi, уроци по сърф за начинаещи, както и оборудване – дъски и неопренови костюми.