Три съвета, как да направите онлайн присъствието на вашия хотел по-запомнящо се

Вашият уеб сайт може да съдържа цялата важна информация – галерия, често задавани въпроси и разбира се форма за директни резервации, но в днешния дигитализиран свят и с нарастващото влияние на социалните мрежи има още един елемент, който е добре да добавите, така че да бъдете една крачка пред конкуренцията – вашия хотел трябва да има „човешко лице“.

Вие трябва да покажете на потенциалните си гости, че за тях ще грижи личност или личности, които застават с лицата си, а не някакъв анонимен екип. В тази връзка, ето няколко идеи, как да направите вашия хотел по-„персонален“:

1. Създайте грабваща страница „За нас“
Разкажете на потенциалните си клиенти вашата история, но по грабващ вниманието, увлекателен начин. Поставете забавни снимки на хотелския персонал. Ако управлявате голям хотел, снимайте ръководителите на екипи. Добавете към снимките кратки интервюта с тях, в които те споделят, коя е любимата част от работата им в хотела. Евентуално, можете да добавите „забавни факти“ за всеки от тях – какво обича да прави в свободното си време, къде пътува през отпуската и пр. Използвайте ярки цветове, за да привлечете вниманието на посетителите на сайта към страницата. Като цяло, използвайте въображението си, защото възможностите да проявите творчество тук за безгранични.

2. Помислете отново, дали наистина искате да използвате вашето лого като профилна снимка на хотела в социалните мрежи
Често, логото е първото нещо, което хрумва на хотелиерите, когато решават, каква профилна снимка или снимка на корица да поставят на страницата на хотела си във Facebook или други социални мрежи. Всъщност, това е най-бързият начин да обезличите страницата, дори преди да сте започнали да набирате фенове. Логото ви може да е наистина интересно, но дали то е най-добрият начин да направите първо впечатление на посетителите? По правило, хората възприемат логата като „корпоративна“ комуникация, докато вие искате страницата ви да звучи по-персонално, по-човешки, нали? Тогава опитайте вместо лого да поставите снимка, която да накара посетителите да потърсят още информация, да „последват“ страницата ви.

3. Използвайте видео
Сигурно често го чувате напоследък, но да – видеото става все по-популярно в интернет и може да бъде успешно използвано, за да представите духа на вашия хотел чрез най-различни канали – вашата уеб страница, Facebook, Youtube, Instagram и много други. Може би не сте се замисляли, но видео не означава непременно инвестиция в снимачен екип, дронове и професионален монтаж. С един добър телефон и малко повече упражнения, вие можете да заснемете поредица от кратки клипове, които след това да монтирате сами с безплатни редактиращи програми, каквато например имате дори в Youtube. Музика? В интернет има най-различни сайтове с безплатна авторска музика (като този), която свободно можете да използвате при монтажа на вашите видео клипове.

По отношение на самите клипове ето два съвета от професионалисти, с които да се съобразите при снимките и монтажа – първо, правете вашите видео клипове кратки – една, максимум две минути и второ – постарайте се първите 5 секунди от видеото да успеят да грабнат и задържат вниманието на зрителя, за да изгледа клипа до край.

/Източник: eHotelier/