Този парижки хотел беше обявен за най-романтичния в света

Дали заради гледката към Айфеловата кула или заради аромата на пресни багети, който се носи във въздуха, но когато стане дума за романтика, Париж води всички класации.

Сега, „градът на светлината“ е официално дом и на най-романтичния хотел в света, според наградите на сайта TripAdvisor „Travelers’ Choice Awards”.

Петзвездният “Maison Souquet”, който беше обявен за „Top Hotel for Romance for 2018“ е разположен на „Rue de Bruxelles“, на няколко крачки от прочутия Мулен Руж. Хотелът разполага само с 20 стаи, но удобствата за гостите включват СПА център, бар и бътлър. Гостите могат да избират между апартаменти с две спални, джуниър суитс, или стаи „делукс“, всяка с различни интериор. Всяка сутрин, закуската се сервира в зимната градина на хотела.

Романтиката на мястото се допълва от услуги, като „дъжд от цветчета от рози“ през първата нощ на престоя, заедно с бутилка шампанско. Цена за нощувката – 310 евро на вечер.

Интериорът на “Maison Souquet” е дело на известният френски интериорен дизайнер Жак Гарсия, който го определя като „спонтанна комбинация от арабски стил и плюш ала Наполеон III в еклектичната колекция от мебели и произведения на изкуството, чиято автентичност се влива в духа, магията и чара на мястото “.

Рейтингът на хотела в TripAdvisor е съставен от стотици оценки и мнения, като 93% от гостите го определят като „отличен“.