Таня Цветанова: „Най-важна за нас сега е реконструкцията на хотел „Изгрев“, който ще отвори врати като „Грифид Енканто Бийч“”


В първите дни на 2018 г., Hotel & Restaurant Week се свърза с няколко хотелиера, които помоли да разкажат, кои са били най-важните събития през изминалата година за тяхната компания или хотел. Тук разговаряме с Таня Цветанова – изпълнителен директор на „Грифид Хотели“. „Грифид Хотели“ е базирана във Варна и управлява хотелите „Арабела“, „Болеро“, „Вистамар“, „Метропол“, „Фореста“ , „Енканто Бийч“, както и „Сентио Мареа“ в Златни пясъци.

Кои бяха най-запомнящите се събития за Вас в професионален план през изминалата година?
Най-важното събитие за нас беше откриването на най-новия ни хотел – „Сентидо Мареа“, който се появи в резултат на реконструкцията на бившия хотел „Обзор“.

Бих искала да вметна, че особено приятен за нас е фактът, че веднага след откриването си, „Сентидо Мареа“ получи много позитивни отзиви и завърши летния сезон с първо място в България с 99% препоръка от гостите, подали коментар в портала Holiday Check. Това се дължи както на марката SENTIDO – хотелска марка, която е франчайз на Thomas Cook Group, така и на мениджмънта на Грифид, който ръководи на хотела. При този продукт видяхме, как работата с клиента, персоналното обгрижване и модерния подход към него веднага дават резултат – имахме един изключително силен сезон и то веднага след откриването.

През 2017г., другото важно събитие за нас беше сертифицирането на всичките ни хотели по системата за устойчива туристическа дейност Travelife. Тази сертификационна система е собственост на националната туристическата асоциация на Великобритания – АВТА и чрез нея над 200 туроператори, в това число TUI и Thomas Cook осъществяват мониторинг върху дейността на своите доставчици на хотелско настаняване. Travelife става важно изискване при подписването на договори на туроператорите с хотелите и от разговорите ми с наши партньори е ясно, че все повече клиенти обръщат внимание на неща, като устойчиво развитие, работа с общността и опазване на околната среда.

На трето място сред важните за нас събития през миналата година бих поставила домакинството ни на познавателното пътуване на Thomas Cook в края на август – началото на септември . С цел полуляризиране на България като основна туристическа дестинция и реклама на предстоящия турисически сезон 2018 година, Thomas Cook организира посещението на 120 участници, сред които собственици на агенции от Хановър, Дюселдорф, Нюрнберг и Лайпциг, мениджъри продажби, мениджъри групови продажби и фотографи у нас. Този тур целеше да привлече по-голям интерес към България и беше продължение на посещението на изпълнителния директор на концерна Питър Фанкхаузер в София. Основно, посещението обхвана Златни пясъци и Слънчев бряг, като „Сентидо Мареа“ беше домакин на проявата в Златни пясъци. В резултат гостите запазиха едни много красиви спомени от България и отзвукът за страната ни беше невероятен, което ще даде резултат и при продажбите за лято 2018.

А какви са очакванията Ви от 2018 г.?
Най-важна за нас сега е пълната реконструкция на хотел „Изгрев“, който за предстоящия сезон трябва да отвори врати като „Грифид Енканто Бийч“ – 4-звезден, ultra all inclusive продукт, на първа линия в Златни пясъци. Тук, предизвикателството е през зимния период да успеем да подготвим хотел с 250 стаи, който да бъде пуснат в началото на лятото.

Едно от нещата, които ще отличават този хотел от другите „Грифид“ хотели е модерният медикъл СПА център на няколко етажа, който ще предлага редица оздравителни и разкрасяващи програми – детокс, калолечение, светолечение и други.