Светослав Панев: “През 2018 г. очакваме градските ни хотели да реализират ръст на средна цена от 8%, както и 5% ръст на заетостта”


В първите дни на 2018 г., Hotel & Restaurant Week се свърза с няколко хотелиера, които помоли да разкажат, кои са били най-важните събития през изминалата година за тяхната компания или хотел. В това интервю разговаряме със Светослав Панев – генерален мениджър на хотел Best Western Premier Sofia Airport.

Можеш ли да синтезираш, кои бяха най-важните неща, които ти се случиха в професионален план през за 2017 г.?
Едно от най-важните събития в нашата група хотели (Радис Груп – б. ред.) беше откриването на най-новия ни 5-звезден бутиков хотел Blu-Bay, който се намира на яхтеното пристанище в местността „Провлака”, свързваща стария и новия град в Созопол.

Второ, не по-малко важно събитие, бяха изключително добрите финансови резултати – Best Western Premier Sofia Airport постигна 65% средна заетост, а хотел Експо 75% заетост. Освен това, ние постигнахме ръст от 10% на средните цени спрямо миналата година.

На трето място, през изминалата година, бих споменал наградите, които спечелихме. Хотел Premier Sofia спечели наградата на Best Western “Quality Award” – международна награда, която се дава от групата. Тази награда се връчва от президента на Best Western Дейвид Конг. Освен това, през 2017-та получихме и сертификат като участник в „TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2017” на Хотелския инвестиционен форум. Награда спечели и хотел Blu-Bay – специалната награда на конкурса „Сграда на годината 2017“.

А какви са очакванията ти за тази година?
През 2018 г. очакваме градските ни хотели да реализират ръст на средна цена от 8%, както и 5% ръст на заетостта. За морските ни хотели – Блу бей и Алба, очакваме около 6% ръст.

Друго, по което работим в момента е нова стратегия за повишаване квалификацията на персонала. Предвиждаме, в рамките на групата да се създаде едно звено, което да се грижи за повишаване на нивото и квалификацията на служителите.