СПА хотелите продължават да бъдат атрактивна инвестиция – строят поредния в село Баня, до Банско

Село Баня до Банско е на път да се превърне в обещаваща спа дестинация, след като пореден инвеститор заяви инвестиционно намерение за изграждане на нов хотел в селото.

„Табак Текник“ ЕООД възнамерява да строи спа хотел върху терен от 6 дка в местността „Шабаница“ в землището на село Баня. Хотелската част ще бъде на три етажа, като на всеки етаж ще има по 25 стаи. На първият етаж, в западното крило на хотела ще се изгради балнеоложки и рекреационен център.

Към хотела се предвижда да бъдат изградени два басейна – вътрешен, разположен в рекреационния център, с диаметър 8 метра и кубатура 77,87 куб. м и външен, с кубатура 432 куб. м. Рекреационните съоръжения ще бъдат захранвани с минерална вода от Сондаж № 6 от находище „Гулийна баня“, като необходимите водни количества са в размер на около 10 хил. куб. м.

„Табак Текник“ ЕООД е собственост на иракчанина с българско гражданство Самир Хади, който от много години развива бизнес в Благоевград и София чрез фирмите си „Юръпиън Тобако Сървисис” ООД, „Строй Комерс 2003” и „Табак Текник” ЕООД. Сред дейностите на тези фирми фигурират търговията с цигари и ремонт на машини за цигарената индустрия, както и строителство.