Смени се собствеността в курорта „Слънчев ден“ — Георги Гергов продава на Ангел Палийски

Ресторантьорът и дългогодишен президент на футболния клуб “Ботев” – Пловдив на Ангел Палийски e придобил чрез фирмата си „Амадеус – Ей Си Джи“ комплекса „Слънчев ден“ от пловдивския бизнесмен и функционер на БСП Георги Гергов.

Предмет на сделката е 100% от компанията „Съни тур“, което е мажоритарен акционер в курортното дружество. Според уведомление на „Съни Тур“ до „Слънчев ден“ АД от 28 януари 2019 г., става ясно, че Георги Гергов прехвърля на „Амадеус – Ей Си Джи“ 146 652 дяла, всеки от които с номинална стойност 100 лв., които представляват 100% от капитала на „Съни Тур“.

Акционери в „Амадеус – Ей Си Джи“ ООД са Ангел Палийски (42% ) и дългогодишните му партньори Сашо Шилегов – също с 42% и Георги Карадимов с 16%. Според проучване на „Капитал“, компанията се занимава с ресторантьорство в Слънчев бряг, като през летния сезон наетите й служители достигат над 150 души, а годишният оборот е около 2 млн. лв.

През май 2018 г., „Амадеус – Ей Си Джи“ ООД спечели концесията на плажа „Слънчев ден“.

Новият борд на директорите на „Съни тур“ ще се състои от партньорите на Палийскки – Шилегов и Карадимов, както и от досегашния управител Деница Колева.

В момента, комплексът Слънчев ден разполага с два хотела – 5-звездния „Палас“ и 4-звездния „Марина“, които са с общо с 324 стаи. На разположение на гостите са четири басейна, балнео и спа център с топла минерална вода, няколко ресторанта и барове. Плажът пред комплекса е практически затворен за външни посетители.