Сглобяем дизайнерски хотел изникна в руската провинция

Архитектурното бюро Rhizome проектира „Точка на карте“ (точка на картата) – нов хотел, построен на 120 км от Санкт Петербург – на брега на езерото Ладога, близо до границата с Република Карелия.

Интересното при този хотел е, че той е сглобяем и всяка стая всъщност представлява продълговат двуетажен модул с размери 3,5 х 7 метра, който е бил сглобен и почти напълно оборудван още в завода, а след това доставен и монтиран на място. От модулите са оформени 32 стандартни стаи, няколко апартамента и рецепция, пише archdaily.

Модулите са доставени напълно обзаведени, с монтирана инсталация и санитария. За техническия екип е останало единствено да ги разположи правилно и свърже към електрозахранването.

Чистата площ на всяка стая е 18 кв. м, като апартаментите се състоят от два свързани модула. Рецепцията е изградена от три модула и някои допълнителни сглобяеми елементи.

Благодарение на модулната технология, при изграждането на хотела е избегнато отсичането на дървета на терена, даже напротив – природата и хотелските стаи са в пълна хармония помежду си, каквато е била и целта на проектантите и инвеститора. Усещането за връзка между интериора и екстериора се подсилва и от стъклените стени, разкриващи панорамна гледка към езерото.