Съдът в Италия: пишеш фалшиви ревюта в Tripadvisor – влизаш в затвора

Ефективна присъда от девет месеца затвор получи в Италия собственикът на сайта PromoSalento, който е продавал на хотели и ресторанти предплатени пакети с фалшиви ревюта за специализирани сайтове, като Tripadvisor. Освен престой в затвора, обвиняемият ще трябва да заплати и съдебни разходи в размер на 8000 евро.

Криминалният съд в италианския град Лече, провинция Пулия, постанови, че според италианските закони, писането на фалшиви ревюта и коментари под фалшива самоличност е криминално престъпление. Фалшивите коментари представляват нарушение на закона в много юрисдикции, но това е първият случай, в който автор на подобни ревюта бива осъждан с ефективна присъда.

През цялото време на процеса, от Tripadvisor са оказвали съдействие на съда с доказателства за измамата, от собствено им разследване. Компанията влага много усилия и средства в опитите си да предотврати подобни измами, като според собствените им думи, от 2015 г. насам те са успели да спрат над 60 сайта по света, предлагащи подобни услуги.

Be the first to comment

Leave a Reply