Резервационна система, базирана на изкуствен интелект, спечели технологичната награда по време на европейското награждаване на HSMAI

Днес, технологиите за хотели се развиват със скорост, която изумява. Хотелски резервационни системи, channel-managers, чат ботове, софтуери за управление на приходите, решения за дигитален маркетинг, хаускийпинг приложения – списъкът обхваща почти всяко звено от хотела. Доставчиците са стотици и както са споделяли с нас хотелиери – не е лесно е да се ориентираш в това море.

На този фон, на 12 април т.г. в Амстердам бяха връчени връчиха наградите на HSMAI Europe. HSMAI, което е абревиатура на the Hospitality Sales and Marketing Association International е най-голямата световна организация на специалистите по продажби и маркетинг, чиято членска база надхвърля 7000 индивидуални членове.

Една от най-интересните категории беше свързана именно с технологичните иновации – Best Technology Innovator Of The Year 2017. Номинираните бяха IDeaS Revenue Solutions (решения за управление на приходите), OTA Insight & Revenue Insight (решения за управление на приходите), Triptease (решения за управление на приходите), Allora by Avvio (платформа за резервации с изкуствен интелект), Deckchair (уеб камери и наблюдение) и Flexkeeping (хаускийпинг приложение).

Победител в технологичната категория стана Allora – първата резервационна система в света, базирана на изкуствен интелект.

Allora е резервационна система (booking engine), която използва собствени алгоритми за машинно обучение, така че да оптимизира конверсиите „от посетител – в клиент“, които се извършват през сайтовете на хотелите. Тя също така събира и обработва информацията, която постъпва от хотелите, която са я инсталирали, за да създаде т.нар. „колективна интелигентност“ и да предоставя на тази база по-ефикасни предложения.

Наскоро, към резервационната система беше добавен и чат ботът Dorothy, който ще изпълнява различни задачи, свързани с комуникацията на хотелите с техните гости в социалните мрежи.

През последните няколко години, създателят на Allora и Dorothy – компанията Avvio, се очертава като един от най-динамичните технологични иноватори в туристическия бизнес. В тази връзка сме радостни да съобщим, че основателят и изпълнителен директор на Avvio Франк Рийвс ще се включи като лектор в предстоящия през юни Хотелски инвестиционен форум. Той ще участва в откриващата дискусия на 6-ти юни:

Иновации в туризма – кои компании, технологии и решения променят туристическия бизнес през последните години (и как да се възползваме от тях)?

През тази година, вече като двудневно събитие, Хотелския инвестиционен форум ще предложи богата и интересна конферентна програма, която ще включи международни и български лектори – експерти и управители на компании и хотели, които са сред лидерите в своите сегменти.

Първият ден – 6-ти юни, ще бъде насочен към новите технологии в туризма, решенията и възможностите за управление на приходите (revenue management), развитието на дигиталният маркетинг, както и управлението на кадрите.

Програмата на 7-ми юни ще покрива различни ключови аспекти, свързани с инвестициите в хотели. В този ден, делегатите ще е запознаят със значението на дизайна на хотела за неговия успех, какви са тайните на най-добрите хотелиери в България, дали при планирането на хотела да изберем той да функционира с договор за управление, под франчайз на международна верига или на лизинг и много други теми, в които ще се включат водещи хотелиери и експерти в туризма.

Можете да се запознаете с предварителната програма на Хотелския инвестиционен форум тук (PDF файл):