При съседите: Mama Shelter и Hilton откриват първите си хотели в Белград

Hilton Belgrade
Hilton Belgrade

Почти едновременно, две хотелски вериги правят дебюта си в Сърбия през този месец. На първи март отвори врати новият Hilton Belgrade, който разполага с 242 стаи, разпределени на осем етажа, съобщава ekapija.com. Петзвездният хотел предлага голяма конферентна зала и общо 656 кв. м други зали за срещи и конференции, както и подземен гараж. Сред удобствата на хотела са СПА и фитнес център, както и два ресторанта, специализирани в сръбска и международна кухня. На последния етаж се намира „скай лаундж“, чиято кухня се базира на азиатската.

Mama Belgrade

Отново през март, в Белград ще бъде открит и първия хотел от веригата Mama Shelter в страната. Декорът на хотела е по проект на бразилския дизайнер Jalil Amor, който се заиграва с отоманското наследство на града. Плетените вълнени килими, винтидж принтове по стените и подканящите дивани са само част от специфичните елементи на дизайна, който цели да отличи хотела от всеки друг в неговия сегмент – Lifestyle Midscale.

Всички 125 стаи са оборудвани с големи (king size) легла, пише Hospitality Design. Традиционно за концепцията на веригата, Mama Belgrade ще разполага с обширни общи части, в които ще бъдат обособени зони за срещи, ресторант, както и над 450 кв. м тераса с панорамен изглед към града.

Mama Belgrade

Mama Shelter е дизайнерският бранд на AccorHotels в средния ценови сегмент – Lifestyle Midscale.

Основните характеристики на хотелите, които са част от амбициозната верига включват:
• Комунални или лайфстайл зони, проектирани от известни дизайнери.
• Силен акцент върху F&B частта – наличие на отличен бар и ресторант.
• Свежо проектирани зали за срещи, наречени „Ателиета“.
• Персонализиран безплатен Wi-Fi интернет достъп, виртуален консиерж и система за забавления в стаите.

Любопитно: средно 53% от приходите на хотелите „Mama Shelter“ се формират от F&B компонента, а 75% от продажбите са директни – чрез уебсайт, имейл или телефон.