Представители на трите най-големи инвестиционни проекта за нови хотели в София ще участват в Хотелския инвестиционен форум

Представители на трите най-големи инвестиционни проекта за хотели в София, които общо възлизат на над 120 млн. евро, ще участват в Хотелския инвестиционен форум на 6-ти и 7-ми юни в хотел „Холидей Ин” София.

 

„Хаят Риджънси”


Началото на строителството на софийския „Хаят” беше обявено официално от инвеститорите – „Тера Тур Сервиз” и вицепрезидента на Hyatt International Такуя Аояма по време на първия Хотелски инвестиционен форум, през 2016 г. Въпреки че се очакваше, хотелът да отвори врати в началото на 2018 г., това не се случи, заради непредвидено забавяне на строителството, причинено от разкритите при изкопните работи археологически находки.

„Хаят Риджънси София” ще има 190 стаи, два ресторанта, голям конферентен център, два бара, СПА център с плувен басейн и прилежащ паркинг – всичко това разположено на седем надземни и два подземни етажа. Общата стойност на проекта, заедно със закупуването на терена се очаква да възлезе на 40 млн. евро.

Информация, как се развива този проект и какви са плановете за нови инвестиции на „Тера Тур Сервиз” ще даде изпълнителният директор на компанията Лъчезар Тодоров, който ще говори в дискусията „Инвестициите в хотели у нас – атрактивни ли са все още и в какъв тип хотели да инвестираме?”.

Софийският „Мариот”

Може да се каже, че новината за началото на строителството на хотел от веригата „Marriott” в София засега е новината на 2018 г. в хотелския бранш. Предвижда се, общата инвестиция в проекта на площад „Солни пазар” да достигне 50 млн. евро, като сградата ще има 30 надземни и три подземни нива, 210 хотелски стаи и апарт хотел с 60 апартамента на последните 10 етажа. Ще бъдат изградени също няколко ресторанта, конферентни зали и СПА център.Очаква се, хотелът да бъде открит през 2020 г. Инвеститор в 107-метровата сграда е „Айтауър Дивелопмент“ ЕАД, изпълнител е „Щрабаг“, а проектант „Архитектурно студио Пантелеев“ ЕООД.

Както се разбра наскоро, от името на “Marriott International” в Хотелския инвестиционен форум ще участва Силвия Ловрета – директор „Международно развитие“ за Югоизточна Европа.

5-звездният хотел на НИКМИ в „Милениум център”

Може би най-малко коментираният проект, основно заради липса на предварителна информация, но всъщност този хотел във високия сегмент ще бъде и един от най-големите в София – 400 стаи. Конферентният център ще разполага с общо 13 зали, като най-голямата ще бъде с капацитет до 1000 души. След разговори с няколко вериги, инвеститорите решават да развиват хотела като независим, с български екип, който обаче ще премине обучение при едни от най-добрите швейцарски инструктори. В момента тече работата по интериора на сградата, а откриването е планирано за края на 2019 г.

Жулиета Серафимова, която е генерален директор на „Гранд Хотел София” и компанията за управление на градските хотели на НИКМИ „София Хотелс Мениджмънт” ще се включи в панелната дискусия „Архитектура и дизайн на хотела – как да предвидим вкуса на утрешния клиент днес?”

Ранните регистрации за Хотелския инвестиционен форум са в сила до 28-ми юни, а заявка за участие може да бъде подадена тук>>