Поглед отвътре в новия хотел W Bellevue в Сиатъл


(Дизайн) В покрайнините на Сиатъл (САЩ) наскоро отвори врати новия хотел W Bellevue, по проект на архитектурното студио HKS Inc. Дизайнът на хотела прави препратка към голяма крайградска резиденция, вдъхновена от красивото крайбрежие на езерото Вашингтон.Лобито или „Дневната“, както наричат това помещение от хотела, е проектирано като голямо открито пространство, покрито с А-образни греди, които създават ефект на изкуствен таван. Меките и комфортни дивани и кресла създават почти домашен уют. Точно до бара се намира залата за игри, в която е монтирана билярдна маса.

В близост до Дневната и игралната зала се намира Верандата – просторна тераса, на която са монтирани люлки и камина.

Ако се върнем към общите части, виждаме и Библиотеката – уютно помещение, където гостите могат да се усамотят с някой от многобройните романи, подредени по лавиците или да играят на „ретро“ настолни игри.

Изкуството е навсякъде из хотела – например графитите на известния уличен художник Gaia, които красят централното стълбище.

Стаите са обзаведени модерно, с лек авангарден привкус, за който заслуга имат най-вече стъклените душ кабини в средата на помещенията, които дефинират граница между зоните на дневната и банята. От помещенията за настаняване, особено впечатляващ е Extreme WOW Suite с площ от 220 кв. м, който включва две спални с гледка към езерото Вашингтон. Апартаментът е оборудван с аудио система от последно поколение, бар, вътрешен басейн, маса за покер, телевизор с плосък екран и висящи от тавана кресла.

/Източник: Contemporist/