Остават броени дни до HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 – единственият форум, с фокус върху инвестициите и дизайна на хотели


Над 200 инвеститори, архитекти и интериорни дизайнери ще се съберат на 21 юни в столичния Гранд Хотел Милениум София, за да обсъдят най-актуалните тенденции, предизвикателства и възможности в инвестициите, архитектурата и интериорния дизайн на хотела и ресторанта.

По време на HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022, лекторите в програмата ще направят преглед на тенденциите, ще споделят личен опит, ще очертаят основните предизвикателства в тази област. Участниците ще имат възможност да се запознаят с иновативни проекти, като строящия се над полярния кръг Six Senses Svart, в който ще бъдат вложени редица нови технологии, гарантиращи, че в рамките на 60 години, хотелът ще произведе повече електроенергия, отколкото е консумирал за целия си жизнен цикъл – строителство, експлоатация и евентуално разрушаване. Проектът ще бъде представен от неговия инвестиционен директор – българинът, арх. Ивайло Лефтеров, по време на keynote презентацията „Six Senses Svart (Норвегия): хотелът на бъдещето е вече тук“.

Актуалната тема за устойчивото проектиране и строителство ще бъде развита в панелната дискусия „Устойчивост и иновации: готови ли са българските архитекти и интериорни дизайнери за “утрешния ден“?“. В нея, освен арх. Лефтеров, опит и идеи ще споделят арх. Мартин Христов от „Е-Арх Студио“, арх. Димитър Паскалев от Архитектоника, арх. Любомир Станиславов от „S Architectural Team“, арх.Весела Вълчева от „Triple Green Building Group“ и арх. Ваяна Градинарска от „Архвю Градинарска“.

Доколко архитектурата може да бъде предпоставка за успеха или неуспеха на даден нов хотел ще обсъдят участниците в панела „Архитектурата и дизайнът на хотела като фактори за неговия успех: как се променят изискванията на инвеститорите, какъв продукт търсят гостите?“. Сред тях ще бъдат арх. Борислав Богданов от студио „Амфион“, арх. Мая Йовчева от Проарх, арх. Георги Цикалов от „Цикалов и архитекти“, Милена Палева – интериорен дизайнер, с опит и проекти в Европа, Азия и Близкият Изток, арх. Михаил Гагов – управляващ партньор на MG Architects и Петър Денчев – главен мениджър на хотел „Галерия 37“ и артхотел „Музей 37“.

Гледната точка на инвеститорите ще бъде представена в дискусията „Хотелите и хотелският бизнес през 2022: кои са най-сериозните предизвикателства, къде да търсим възможности?“, в която ще видим представители на някои от най-успешните инвестиционни групи у нас, като Маргита Тодорова, член на управителния съвет на Албена АД, Живко Иванов – директор „Управление на активи” в „Галакси Инвестмънт Груп” (Интерконтинентал София, Хилтън София и др.) и Михаил Попов – изпълнителен директор на DIT Hotels, а също мениджъри на по-малки, но много интересни проекти, като Милена Иванова – собственик на Севтополис Медикъл § Спа (Павел баня), Калоян Спасов – генерален мениджър на Ястребец Уелнес § Спа (Боровец) и Цветелина Николова от Катаржина Естейт, която ще сподели информация за строящия се в момента хотел за винен туризъм на компанията.

В програмата на форума присъстват още теми, като „Преосмисляне, препозициониране, редизайн: какви са възможностите за “прераждане” на съществуващи хотели и заведения?“, „Концепция, интериорен дизайн, меню на заведението: каква е формулата за успех през 2022?“ и други.

Сред лекторите на събитието ще бъдат също арх. Георги Ценов от Synonym Design Studio, арх. Петър Диков от Проарх, дизайнерът Юлиян Тахов, Владимир Ников от Bul Hotel Consulting (Гибралтар), Мая Дянкова от Ambiencedesign Group, арх. Иван Александров от Dada Project Studio, Еял Тахор от Eyal Tahor – Art and Design, Ева Филистанова от Ачерно и други.

HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 е шанс за инвеститори, които имат интереси към хотелите, да „сверят часовника“ си както с колегите, така и с по-важните световни тенденции в тази област.

HORECA Design & Architecture Breakfasts е събитие от организаторите на Хотелския форум.

Стратегически партньор на форума е Гранд хотел Милениум София, златен спонсор е Eurodesign Systems, а сред организациите-партньори са Камарата на архитектите в България, УАСГ, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE), Българският съвет за устойчиво развитие, БКДМП и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.