Очаква се тези дни да отвори врати обновеният Катарино СПА до Разлог

© Катарино СПА

След повече от година ремонт и 14 млн. лв. инвестиции се очаква изцяло обновеният хотел Катарино СПА край Разлог да отвори врати в края на декември. Четиризвездният комплекс, който беше последнователно собственост на Балканстрой АД, а след това на Сибанк, беше купен през октомври миналата година от „Хидроенергийна компания”АД на благоевградския бизнесмен Иван Чапов.Освен обновяването на хотелската част и 17-те прилежащи къщи, през тази година в хотела беше изцяло модернизиран и СПА центърът. Допълнително е изграден и подземен паркинг за 60 автомобила. Сред новостите, които ще посрещнат гостите е и малка пивоварна, която ще произвежда жива бира.

През последните две години, Иван Чапов демонстрира сериозен интерес към туризма в региона – миналата година той спечели срещу близо 30 млн. лв. 35-годишна концесия за изграждането на голям спортен комплекс в местността Байова борика до Разлог, в който ще бъдат вложени допълнително над 30 млн. лв. Проектът предвижда построяването на футболен стадион с 8000 места, тренировъчни изгрища по футбол, баскетбол и волейбол, тенис кортове, плувен басейн и др.

Друга инициатива на Чапов е вземането на концесия на обществения минерален басейн село Баня, който да бъде реновиран и разширен.