Няколко идеи за реновацията на хотела, които ще ви помогнат да изпъкнете пред конкуренцията

Напоследък, думата „реновация“ стана ключова за собствениците на хотели, построени преди 8 – 10 години. Освен заради нормалната амортизация на интериора, до някои от хотелите се изправиха по-млади и „наперени“ конкуренти, така че, за да впечатлят клиентите, се налага те да предвидят по-сериозни инвестиции за реновации, които могат да обхванат от подмяна на санитарната арматура, през ново окабеляване и по-бърз хотелски интернет, а в някои случаи, дори до инсталиране на нови асансьори.

Тук ще ви запознаем с няколко идеи които можете да приложите при следващата реновация, така че наред с отличното обслужване, клиентите ви да запомнят и стилния интериор.

Създайте запомнящ се вход на хотела
Както писахме наскоро, входът е първото нещо, което гостите виждат, когато се приближат към хотела ви. След входа следва лобито, където трябва да бъде насочено специално внимание. При проектирането на лобито трябва да бъдат взети под внимание няколко фактора:

  • Какъв тип са клиентите ви? Дали посещават хотела основно по работа или като туристи?
  • Горе-долу на каква възраст са клиентите ви? Семейни двойки, организирани групи или милениъли?
  • Какво най-често правят гостите ви в лобито – работят на лаптопите си, провеждат делови срещи или предпочитат да поседнат и да изпият по питие с приятели?

В зависимост от отговорите на тези въпроси, вие можете да проектирате по-специфично обзавеждане или да заложите на различна цветова гама. Независимо от тематичния акцент или бюджета за реновацията, опитайте се във фоайето да създадете динамична, подканяща и многофункционална среда.

 

Сегментирайте пространството на по-малки зони и сепарета, така че гостите ви да се чувстват уютно и след това помислете, всъщност какъв ефект търсите.

Единият от вариантите е да смаете гостите си с екстравагантност. В този случай може да инвестирате в зелени (живи) стени и вътрешни водопади, които освен че създават усещане за хармония ще накарат госта ви да се почувства свързан с природата навън.

Ако поставяте зелена стена, не забравяйте да проверите, дали в помещението влиза достатъчно дневна светлина.

Чудесен начин да придадете величественост и блясък на лобито е да монтирате големи полилеи, подови настилки от тъмно дърво и мебели в същата тоналност. Декорацията с малки стъклени вази с цветя би придала нотка романтичност.

Друг интериорен вариант за лобито е класиката среща модерното. За целта, ако интериорът е модерен, обзаведете с винтидж мебели – кресла, дивани, лампи и дори произведения на изкуството. Този уникален дизайн няма как да не привлече милениълите и международните гости. За да изпъкне старинното обзавеждане, добре е помещението да бъде боядисано в неутрални тонове. Накрая, подредете много стайни растения и готово – можете да впечатлите дори най-взискателните.

 

Модерни зони за хранене
Когато обмисляте, как да изглежда ресторантът и другите аутлети, избягвайте да се придържате строго към практичността. Вместо това, бъдете изобретателни и създайте уютни пространства за хранене с уникални столове и маси и разноцветна посуда. Можете да съчетаете или противопоставите стиловете на лобито и зоната за хранене, но всячески се старайте да избягвате добрия стар „практичен“ вид на интериора.

 

Бъдете по-смели с интериора на стаите
Самостоятелно или с помощта на дизайнер, комбинирайте цветови схеми, мебели, материали и тъкани, за да получите стая, която ще впечатли гостите и ще ги накара да я снимат и коментират в социалните мрежи.

Ако в стаите има изобилие от дневна светлина, заложете на мебели с по-смели цветове. Например, можете да превърнете скучната бяла стая в ексцентрична, като поставите син шкаф за телевизор, жълто кресло и винтидж нощни шкафчета. Допълването на тази комбинация с раиран черно-бял килим и няколко стайни растения гарантира общото впечатление на ексцентричен и еклектичен микс.

 

Превърнете баните в мини СПА зони
Едва ли за гостите ви би имало нещо по-запомнящо се в интериора, от баня с елементи на СПА център. Две мивки в банята – чудесно! Душ с ефект на тропически дъжд – клиентите ще бъдат впечатлени. Душове тип „водопад“, съчетани с камъни, скални късове и плочки в неутрални, земни цветове – всички ще бъдат възхитени.

„Екологичен“ не е просто изтъркано значение на думата „оригинален“
Светът се променя, желанията на клиентите ви също се променят. Ако до вчера никой не беше чувал за Travelife и Green Key, днес все повече хотели въвеждат технологии и практики, които гарантират природосъобразно и устойчиво развитие и се сертифицират по тези системи, просто защото клиентите и туроператорите вече държат на това.

Колко вода ще спестите чрез монтирането на нов тип санитарна арматура? Каква ще бъде икономията на електроенергия от новите крушки и автоматични датчици? Точните отговори на тези въпроси не само показват, че сте модерен хотелиер, но и че като резултат на обмислената реновация, вие ще спестите значителни суми дори само от режийни – без да броим позитивния имидж, който създавате.

/източник: hospitalitynet.org/