Няколко идеи как да привлечете в хотела повече семейства с деца

Много хотелиери са наясно какъв потенциал има в семействата с деца, но не всички знаят как да ги привлекат като гости. Добър източник на идеи в случая може да бъде стартираната през 2019 г. програма Rad Family на Radisson Hotel Group. Данните на компанията сочат, че благодарение и на програмата, ръстът на резервациите на семейства с деца през 2022 г. е 70 %. Според Кристина Сера – старши вицепрезидент „Global Brand, Experience & Customer Strategy“ на групата, в момента 100 хотела прилагат Rad Family, като целта е те постоянно да се увеличават.

И така, за да привлечете повече семейства с деца в хотела си, ето няколко идеи от програмата Rad Family:

  • При пристигането си в хотела, децата могат да получават подарък за „добре дошли“, като мека топка, гривна или плюшено играчка. Подаръците могат да включват също ваучер за напитка, цветна кутия с маркери и моливи, брошура с викторини, както и паспорт, където децата могат да събират печати от различни части на хотела.
  • На закуска, в детския ъгъл, може да има селекция от здравословни ястия, одобрени от родителите.
  • В семейните стаи, на разположение може да има безплатни детски принадлежности за баня за деца до 4 години, включително хипоалергенни продукти. 
  • Престоят на дете под 12 години, настанено в стая с родител, може да бъде безплатен.

Ето и още няколко допълнителни идеи, които ще ви помогнат да направите хотела си атрактивен за семейства с деца:

  • Предлагайте специални семейни пакети: Създайте специални пакети, които да включват не само настаняване, но и хранене, забавления и други услуги, специално за семейства с деца.
  • Рекламирайте хотела като семеен: Вашата реклама трябва да бъде насочена към семейства с деца. Използвайте социалните мрежи, сайтове за резервации на хотели, блогове за семейни пътувания и други канали, за да рекламирате услугите си, насочени към семейства.
  • Предлагайте услуги за грижа за деца: Ако имате квалифицирани служители, може да предлагате услуги за грижа за деца, като например възможност за децата да се забавляват с игри и други активности, докато родителите отиват на разходка или ресторант.
  • Организирайте семейни игри и турнири, като например настолни игри, караоке или бинго. Това ще забавлява семействата и ще им даде възможност да се запознаят с други семейства в хотела.

/По материала работи: Поля Маринова/