Няколко идеи, как да направим входа на хотела по-ефектен и подканящ


Входът е първото нещо, което гостите на хотела ви виждат, когато се приближат към него. Да имате ефектен вход е като да поднесете вкусен ордьовър в ресторанта – освен че създава добро първоначално впечатление за кухнята, той предизвиква в клиента и вълнение, докато очаква основното ястие.

Целта на входа на хотела е да посрещне топло новодoшлите, така че те да направят бърз checkout от действителността навън и да се потопят в атмосферата, която сте създали за тях – независимо, дали отсядат в хотела по бизнес дела или за почивка. Добре проектираният вход е отличен шанс да спечелите специално място в спомените на хората и те отново да се върнат в хотела при бъдещи посещения в района.

Ето няколко идеи, как можете сравнително лесно да превърнете типичния хотелски вход в в такъв, който би направил впечатление:

Цвят


Силата на цветовете в дизайна на интериорите се използва от векове, но нека не подценяваме въздействието на цветовете при оформлението и на екстериора. Правилният избор на цветове ще предаде правилните послания към клиента. Например, свежите и успокояващи цветове са идеални за един ваканционен хотел.

Интересната цветова гама веднага би привлякла вниманието на клиента, защото тя, заедно с екстериорния дизайн са това, което прави хотела уникален. Често, добавянето на запомнящ се цвят е толкова лесно, колкото например да боядисате входната врата или да поставите дебел цветен килим до нея.

Важно е да сте сигурни, че какъвто и цвят да използвате за входа на хотела, той няма да влезе в конфликт с цветовата гама на интериора, а напротив, ще я допълни.

Растения


Добавянето на някаква зеленина или цветя около входа може да го превърне в запомнящ се акцент от престоя на госта. Често, особено при бизнес хотелите, входовете са студени и безлични. Поставяйки интересни растения или цветя, които излъчват приятни аромати, вие придавате на входа индивидуалност и подканяте гостите вътре.

Растенията могат да бъдат добавени дори без да се налага да оформяте градина – просто подредете няколко метални, каменни или дървени кашпи или сандъчета с цветя наоколо.

Навес


Навесът е задължителен елемент от екстериора на хотела. Независимо от времето – дъждовно или слънчево, гостите ви се нуждаят от място, където да изчакат таксито си, до подредят багажа си или просто да изтръскат чадъра преди да влязат във фоайето.

Навесите не само осигуряват защита от атмосферните условия, но могат да бъдат проектирани и като запомнящи се дизайнерски елементи от фасадата. Важно е обаче, те да допълват стила на сградата, така че да бъдат възприемани като нейно органично продължение.

Осветление


Осветлението на входа на хотела е важно от чисто практична гледна точка – надписът трябва ясно да се вижда ясно, за да могат гостите да го разпознаят отдалеч. То е важно и защото внушава на същите тези гости усещане за безопасност. Също така, изборът на осветителни тела може да преследва дизайнерски цели. През нощта, именно осветлението е това, което може да направи впечатление и да подкани госта да прекрачи прага ви.

Използването на прожектори е добър избор, когато търсите модерно звучене, съчетано със силен източник на светлина. Античните и артистични осветителни тела са идеални за независими или бутикови хотели. Светлините, инсталирани в пода пък подсказват чудат или ултрамодерен стил. Отново – осветлението трябва да кореспонсира с цялостния стил и звучене на сградата, така че гостите ви да могат бързо да се ориентират за типа хотел, в който влизат.

Общото между посочените решения за входа на хотела е че те могат да бъдат изпълнени без да се налагат конструктивни промени. Без да променят общото „звучене“ на сградата, те могат да я допълнят и разширят, така че да постигнете ефект и предизвикате добри впечатления още преди туристът да е влязъл вътре.

/източник: ehotelier.com/