Нов хотел и ресторант ще бъдат построени до старите басейни в Горна Оряховица

Ваканционен комплекс, който включва хотел, ресторант и реновация на старите градски басейни в Горна Оряховица ще бъде изграден от лясковската фирма “Барон Н” ЕООД на бизнесмена Николай Атанасов.

Водните съоръжения, които от години тънат в разруха най-накрая ще получат шанс да бъдат възстановени, след като общинските съветници в Горна Оряховица одобриха предложението за изготвяне на проект за подробен устройствен план (ПУП) и план за застрояване, като по този начин се обединят два съседни имота в центъра, в края на парк “Детски кът”, пише „Янтра днес“.

Имотът с двата басейна е с обща площ от 5500 кв.м и включва голям басейн с площ 1200 кв.м и малък – 300 кв.м. Имотът бе закупен миналата година на търг от “Барон Н” ЕООД за 270 хил. лв.

Предложението предвижда обединяването на двата урегулирани поземлени имота за построяване на нова сграда с хотелска и ресторантьорска част и обслужващи сгради към двата съществуващи басейна, обясни главният архитект в общината Аталия Братованова. Общата площ на новообразувания поземлен имот е 8022 кв.м. Според проекта, застрояването ще е с височина до 10 м.

През 2006 г., горнооряховските басейни са закупени от “Кастекс” ЕООД за 96 хил. лв. с ангажимента, фирмата да вложи още 2,6 млн. лв. за изграждането на аквапарк. След като това не се случва, през 2012 г. окръжният съд във Велико Търново разваля договора между Общината и “Кастекс”.