Най-необикновените хотелски услуги, за които някога сте чували

Какво отличава един хотел от друг – интересна архитектура, добро обслужване, оригинално меню в ресторанта? Днес конкуренцията в този бранш е толкова ожесточена, че за да изпъкнеш, едва ли са достатъчни само приветливата стая (кой не я предлага?), богатата закуска (колко да е богата?) , централната локация (а другите 10 хотела наоколо?) или най-ниската цена (това сериозно ли?).Бизнес или ваканционен – за да изпъкне един хотел, днес той трябва да предложи на гостите си запомнящо се преживяване. Дали това ще бъде персонално обръщение, неочакван жест или нещо друго – всички биха се съгласили, че само основните услуги вече не са достатъчни, за да запомнят гостите мястото. Поне така мислят хотелиерите, за които ще прочетете по-надолу и които са познати далеч извън границите на своите държави, благодарение на необикновените услуги, които предлагат, както и на медиите, които просто харесват такива истории.

Каква оригинална, иновативна, дори ексцентрична услуга бихте предложили на гостите си, така че дори да не се възползват от нея, да ви запомнят? Ако в момента не се сещате за нещо конкретно, ето няколко идеи:

Секс играчки и принадлежности
От всеки по-скъп хотел се очаква да има сравнително обширно меню с допълнителни услуги. Менюто на хотел Drake в Торонто (Канада), напълно отговаря на тези очаквания, даже ги надхвърля по един малко шокиращ за някои начин. Наред с традиционните радости и „глезотии“, като бутилка шампанско или букет цветя, тук можете да поръчвате и от специалното „Меню на удоволствията“, което включва ленти за връзване (12 долара), копринени превръзки за очи (20 долара), вибратори (от 20 до 160 долара) и какво ли още не. В редакцията се дочуха гласове на съмнение – кой би поръчал открито такива услуги? Отговорът е, че това едва ли има значение, след като публикации за този хотел и неговата нестандартна услуга са публикувани в над 50 международни печатни и онлайн издания? А колко биха струали тези публикации, ако трябваше да бъдат платени?

 

Златна рибка за компания
The Happy Guest Hotel Lodge в Дътън, Чешър (Великобритания) таксува гостите си с 5 паунда на вечер допълнително, ако си поръчат златната рибка Хепи (Happy) за компания. Услугата може да бъде предварително поръчана на сайта на хотела по същия начин, както се поръчва закуската.

Собственикът Джеф Райли вярва, че Хепи, наречен така заради благия си характер, може да предложи на туристите „безрезервна любов“ и утеха след напрегнат работен ден. „Много от гостите ни прекарват с дни далеч от дома, което може да ги накара да се почувстват самотни. Сега, след като се върнат в хотелските си стаи, Хепи може да бъде там, за да ги посрещне с чистата си обич“.

Изглежда златните рибки се справят добре като компания, защото подобна услуга вече предлагат и много от хотелите на бутиковата верига Kimpton в САЩ и Канада, както и University Plaza Hotel в Спрингфилд (Мисури).

 

Консиерж за по-добър сън
След последната ни публикация по темата, вероятно мнозина вече са наясно със значението на добрия сън на гостите за успеха на хотела, но Benjamin в Ню Йорк издига тази концепция до нови висоти. Невероятната програма Rest & Renew на хотела включва възможност за избор от меню с възглавници с различна форма и твърдост, както и специално подбрана приспивна музика, което гарантира че дори страдащите от безсъние могат да имат своите няколко часа почивка. Програмата Rest & Renew на Benjamin е разработена от експерта по съня д-р Ребека Робинс и е представяна в редица телевизионни предавания и онлайн медии.

 

Да кацнеш пред хотела
Six Senses Zighy е 5-звезден хотел с уникална гладка към морето, разположен на 120 км от Дубай. Има различни начини да стигнете до хотела – такси, рент-а-кар и …полет. Точно така – ако си падате по адреналина, можете да поръчате полет с парапланер с инструктор, така че вместо да пристигнете, ще се появите – като същински Джеймс Бонд.

 

Отвлечени на таен пикник
Собствениците на курорта Namale Resort & Spa на остров Леву (Фиджи) са измислили оригинален начин да заведат двойките, които почиват там на романтичен пикник. За целта, в някакъв момент от почивката, гостите биват „отвлечени“, след което ескортирани до вълнуващо място, като водопад или пещера, където специално за тях се организира луксозен пикник с четиристепенно меню.

(…очаквайте продължение.)