Най-добрите 100 хотела в България ще бъдат обявени следващият месец

Почти всеки месец се случва, по медиите да се коментира някой хотел, защото гостите му са останали излъгани в очакванията си – хигиената е била на ниско ниво, храната с изтекъл срок на годност или персоналът груб. Почти невъзможно е обаче да прочетеш обратната история – как някой е почивал в прекрасен хотел, изкарал е великолепна ваканция, а условията са надминали очакванията.

В тази връзка, хрумвал ли ви е въпросът, кои са най-добрите хотели в България? И въобще какво значи „най-добри”? Най-добри като дизайн, услуги или локация? Кой може да оцени стотици хотели, за да избере най-добрите сред тях? Жури от експерти? А могат ли тези експерти чисто физически да посетят всички хотели, за да преценят обективно? Какъв е смисълът от класация, в която участниците се оценяват по снимки – без оценяващите да има преки впечатления от тях?

Конкурсът
За трета поредна година, Хотелският инвестиционен форум си поставя за цел обективно, на база единствено отзивите и оценките на туристи в големи международни сайтове и платформи за резервации, да изготви списък с хотелите, постигнали най-високо ниво на удовлетвореност у гостите си. От Форума вярват, че независимо от локацията, размера или архитектурата си, един хотел трябва да осигурява най-вече високо ниво на обслужване и отлично „преживяване” на госта, а единствените, които могат да дадат оценка на хотела са неговите гости.

Това е регламентът на конкурса TOP 100 Best Hotels in Bulgaria, в който на база оценките и отзивите на гостите в международни сайтове, като Tripadvisor, Booking.com и Google, от над 3500 български хотела се селектират 100-те, които са постигнали най-високо ниво на обслужване.

Отличавайки най-добрите хотели в България, организаторите всъщност хвърлят светлина върху примерите в хотелиерската практика, които си заслужава да бъдат следвани, като по този начин целта е да се мотивират собствениците и мениджърите в бранша постоянно да търсят развитие в може би най-важната област на туризма – високото ниво на обслужване.

Журито
За да се запази конкурсът максимално безпристрастен и обективен, в него е изключено участието на каквото и да било жури. Независимо колко опитни са експертите, които биха журирали, няма как всеки от тях да познава и оцени всеки един хотел и нивото на обслужване в него. Това обаче постоянно правят гостите на хотелите – хората, които резервират, нощуват, а след това споделят впечатления и поставят оценки в различни сайтове. Именно клиентите на хотелите са “журито” на TOP 100 Best Hotels in Bulgaria, защото освен с гласа си, те дават оценка на хотелите и с парите си.

Международният партньор
Новото в конкурса през тази година е, че за да бъде по-прецизно оценяването на хотелите, организаторите от Хотелския инвестиционен форум привлякоха като партньор ReviewPro – световен лидер в събирането, обработката и анализа на потребителски мнения и оценки за хотели. Класацията ще бъде изготвена с помощта на Global Review Index – международния индекс на компанията, който се изготвя на базата на данни, получени от 175 онлайн туристически агенции (ОТА) на повече от 27 езика.

Основателят на ReviewPro Ар Джей Фридлендър ще говори по време на панелната дискусия „Иновации в туризма – кои компании, технологии и решения променят туристическия бизнес през последните години (и как да се възползваме от тях)?”, която ще се проведе на 6-ти юни в рамките на конферентната програма на Форума.

Среща с най-добрите хотелиери

Собствениците и управителите на много от хотелите-участници в класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria ще се включат лично в Хотелския инвестиционен форум и ще споделят своя опит и успешни практики по време на награждаването и дискусиите от серията „Тайните на най-добрите хотели”.

Регистрациите за участие във Форума вече са отворени, а хотелиери и туроператори могат да заявят участие при преференциални условия оттук >>