Модерен дизайн в старинен дворец? Добре дошли в хотел „Pacai” във Вилнюс

През май в центъра на стария град на столицата на Литва Вилнюс ще бъде открит един много специален хотел. Считан за най-красивия бароков замък на Великото херцогство Литва през 17-ти век, Pacai Palace (наричан накратко също Pac Palace) ще възкръсне като луксозния дизайнерски хотел Pacai.

Pac Palace е бивша частна резиденция на фамилията Pacai (Pacowie на полски) – една от най-влиятелните литовски фамилии по време на полско-литовската държава, просъществувала от 1569 до 1795 г. Фамилията е в апогея си през втората половина на 17-ти век, когато е и най-бляскавият период за едноименния дворец.

Сега, хотел Pacai пък ще съчетае автентичното бароково великолепие на замъка с модерен дизайн.

Планът на сградата представлява четири свързани помежду си постройки, които образуват каре, в центъра на което има вътрешен двор. Литовският архитект Saulius Mikštas преобразува структурата, като запазва историческите детайли, като оригиналните фрески и статуи от 16-ти век, но внася модерно звучене, чрез използването на обилно количество мрамор и свежа цветова палитра, съобщава eHotelier.

Продукт на ентусиазиран екип от местни архитекти и дизайнери, хотел Pacai ще разполага с 104 индивидуално проектирани стаи, бистро с 38 места и fine dining ресторант на съоснователя на знаменития Noma Клаус Майер. Разбира се, удобствата на хотела включват фитнес салон, СПА център и конферентни зали. Предвижда се, централният двор на Pacai да се превръща в сцена за различни арт събития.