AccorHotels влиза в Пловдив с бранда си MGallery by Sofitel

Santa Teresa Hotel Rio de Janeiro – MGallery by Sofitel, Brazil

Хотел MGallery в Пловдив ще бъде построен в сградата на бившия търговски център „Евмолпия“. Сградата ще бъде запазена, както и фасадата й, а строителството ще обхване южната й част.

5-звездният MGallery в Пловдив ще разполага с 60 стаи и апартаменти. Допълнителните удобства включват паркинг, спа и уелнес център, конферентни зали. Хотелът ще има и „лаундж бар“ с уникален дизайн.

Амбициите са, MGallery Пловдив да отвори врати в края на 2019 г. Инвеститор в проекта е Бойко Качулев, който управлява и добре познатите на пловдивчани ресторанти Torro Grande и Torro Premio, които се намират в същата сграда.

Според Качулев, при изграждането на хотела ще бъде търсено запазване на автентичната архитектура на съществуващата сграда, а истинският хит ще бъде всъщност интериорът, който е поверен на едно от най-бързо развиващите се архитектурни студия в света – S+S.

Във връзка с проекта, Hotel & Restaurant Week разговаря с Каталина Тома –
директор по развитието на Orbis и AccorHotels за Югоизточна Европа.

Защо решихте, този хотел да бъде точно под бранда MGallery by Sofitel?
В момента, MGallery е един от най-популярните ни брандове, защото отговаря на нарастващото търсене от страна на клиентите към хотели със собствен дух, история и душа. Това е гъвкав бранд, който съчетава характеристиките на лайфстайл и луксозните хотели.

Всеки хотел MGallery разказва уникална история, която е вдъхновена от съответната дестинация. Всяка година, AccorHotels отваря по 15 хотела MGallery и ние вярваме, че в идните години растежът в Източна Европа ще продължи.

Характерно за хотелите MGallery е, че те носят женствено докосване, което обогатява преживяването на нашите гости, чрез внимание към детайла. Например, MGallery има уникална програма – Inspired by Her (Вдъхновено от нея – б.ред.), която предлага цял набор от специфични услуги и продукти, отговарящи на нуждите на пътуващите жени. Ако трябва да бъда честна, не мога да си представя по-подходящ бранд за Пловдив.

Как виждате пазара в Пловдив, сравнен с други градове в България?
На първо място, Пловдив е вторият най-голям град в България, има богата история и активен делови живот. Пловдив е хъб, ключов център в Южна България, който посреща целогодишно и на съвсем достъпни цени както бизнес гости, така и такива, които са тук за свободното си време. Разбира се, от голямо значение е и факта, че през 2019 г., градът ще бъде Европейска столица на културата.

Виждате ли потенциал за някои от другите брандове на AccorHotels в града?
Освен MGallery, ние бихме се радвали да ускорим навлизането на пазара и на един друг лайфстайл бранд на групата – ibis Styles, защото смятаме, че има ниша за него. Освен Пловдив, ние се интересуваме и от други градове в България, където могат да бъдат развити успешни проекти – Бургас, Варна, Русе. Потенциално успешни дестинации за AccorHotels са градовете с над 100000 жители, които имат потенциал да привличат както бизнес-, така и ваканционни туристи.

Доколкото ни е известно, Orbis/AccorHotels има и други текущи проекти в България. Ще споделите ли повече информация за тях?
Около 500 хотелски стаи ще бъдат открити в България под различни брандове на AccorHotels през 2019-а и 2020 г. Общо за Източна и Югоизточна Европа ние работим по 47 проекта, на различна фаза. Повечето от тези проекти са с договори за управление или на франчайз.

Понеже хотелите от групата посрещат както ваканционни, така и бизнес гости, ръстът на брутния вътрешен продукт на България е доста точен индикатор за потенциала на страната да привлича туристи. През следващите 12 месеца, ръстът на БВП в Югоизточна Европа прави този регион интересен за нашия бизнес. Докато този ръст остава средно три и повече процента, ние не виждаме „черни облаци“ за туризма в тази част на Европа. Добавяйки към ръста на БВП и нарастващия брой туристи, които посещават региона, ние сме позитивно настроени за близкото бъдеще.

Що се отнася специално за България, няма как да не отчетем и подобряващата се инфраструктура, включително новите въздушни линии, които се откриват.

Югоизточна Европа предлага нови вълнуващи дестинации за международните туристи и то на съвсем достъпни цени. Неслучайно редица международни медии пишат за това – Пловдив, заедно с Босна и Херцеговина са в списъка с 10-те задължителни дестинации на The independent, а София е посочена като „достъпна и културно-обогатяваща“ дестинация от USA Today.

Друг обещаващ фактор за популярността на България е официалната информация, че страната ще бъде представяна като туристическа дестинация на китайския пазар през 2019 г., а българският туристически портал ще бъде достъпен и на китайски.

За Orbis Hotel Group
Orbis Hotel Group е ексклузивен партньор на AccorHotels за Източна Европа и е най-голямата хотелска група в тази част на континента. Orbis отговаря за 130 брандирани хотела и 21 хил. стаи и е единствен лицензиант за всички брандове на AccorHotels в 16 страни, включително Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, България и др. Сред брандовете, под които оперират хотелите на Orbis Hotel Group в региона са Sofitel, Pullman, MGallery by Sofitel, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget.