Междувременно в Чили: ултрамодерен хотел, който се слива с драматичния пейзаж наоколо

Mobil Arquitectos проектираха бутиковия хотел Tierra Chiloe, който се намира на върха на тревист хълм на остров Чилое – главният остров на едноименния архипелаг в Чили. Наред с другите удобства, хотелът предлага вълнуваща гледка към океана от ресторанта и лаундж зоната, а също подземен СПА център.

Гостите на хотела могат да се любуват на близкия канал, Тихия океан и Андите, както и на влажните зони на Пулао, които наоколо.

Целият хотел е облицован с дървени шингли (вид дървени керемиди) – реверанс към историческите дървени църкви, построени на острова още през 16-ти век, съобщава Dezeen.

Архитектите проектират хотела на три нива, като всяко от тях взаимодейства с околния пейзаж по различен начин – първото е оборудвано с високи от земята до тавана стъклени стени, второто облицованото със сребристи дървени шиндли, а подземното ниво е оформено подобно на пещера, с намек към гледките навън.

„Проектирахме хотела като елемент от околния пейзаж“, споделят от Mobil Arquitectos. „Архитектурата му е комбинация от стара местна традиция и модерни дизайнерски елементи“.

При строителството, хотелът е изграден върху пилоти, за да въздейства върху почвата колкото се може по-малко. „Опитахме се да сведем въздействието върху топографията на терена до минимум“, продължават архитектите.

Хотелските стаи се намират на втория етаж, а общите помещения отдолу са със скосени тавани и отвори в горната си част, чиято цел е да разпръснат дневната светлина.

В едното крило на хотела са разположени 12 стаи. В отсрещното крило на горния етаж се намират пет стаи и още седем са разположени на по-долното ниво.

Поради неблагоприятните климатични условия, помещенията са облицовани солидно.

В общите части на основното ниво се намират зона за хранене, лаундж и места за сядане.

Както се забелязва от снимките, дървото преобладава навсякъде – както в екстериора, така и в интериора. Черните структурни детайли са допълнени от текстилни елементи, отново в черно, сиво и бледомораво, така че да кореспондират със скалистия, обветрен терен.

На подземното ниво е разположен СПА център с плувен басейн, уелнес център, съблекални и технически център. Вратите тук водят навън към втори, по-голям басейн и каменно патио.