Луксозен къмпинг изграждат в Пловдив

Снимка: Marica.bg

В Пловдив се изгражда първия в региона луксозен къмпинг или както са популярни напоследък този тип места за настаняване – глемпинг. Комплексът ще се намира в района на Коматевско шосе и включва мотел с 45 стаи, както и къмпинг зона с 50 места за кемпери, каравани и палатки, някои от които с индивидуални бани, съобщава „Капитал“.

Сред удобствата на глемпинга са санитарни зони, места за приготвяне на храна, магазин и конферентна зала със 100 места. Ще има и атракционна зона с изкуствена река, плаж и СПА център с вътрешен басейн, сауна, солна парна баня и др. Сред атракциите са също изкуствен хълм с къща на хобити, дървена къща “Баба Яга”, до която се достига по наклонен въжен мост и други.

Инвеститор в обекта е фирма „Тони-К“ на Антон Кьосев, която се занимава с производство на бельо и трикотажни облекла, но също така притежава и четиризвездния хотел „Алианс“ в Пловдив и петзвездния „Акватоник“ във Велинград. Проектант на комплекса е архитектурно студио „Атех“. 

Заради ниските първоначални инвестиции и съпоставимите с традиционните хотели цени за нощувки, мнозина инвеститори и експерти по света наричат глемпингите „печатници за пари“. България обаче изостава чувствително дори спрямо съседите си при развитието на този тип туризъм. Единственият функциониращ в момента в страната глемпинг е „Градина“, до Черноморец.

Снимка: Marica.bg