Кои са най-добрите 100 хотелa в България за 2019– вижте тук някои от тях (част II)

Втора част от поредицата с представяне на част от най-добрите хотели в България, класирани според оценките на техните гости в сайтовете за резервации.

Класацията за 2019 година беше обявена по време на Хотелския форум (29 и 30 май, зала 3 на НДК), а мениджърите на някои от хотелите-участници в класацията приеха да споделят от сцената на събитието своя опит и наблюдения за това, какво е необходимо на един хотел, за да бъде успешен.

Гергана Вълчева – директор маркетинг и продажби на Катарино СПА (Разлог)

Заслугата, хотелът ни да има толкова висок рейтинг сред потребителите е главно на новите собственици (Хидроенергийна компания“ АД), които прегърнаха идеята да се инвестира в персонала.

Преди повторното „откриване“ на хотела имахме 8-месечна програма с доста интензивни тренинги.

При нас, предизвикателството е, че се конкурираме с хотелите в Банско за персонал. Ние обаче се грижим за спокойствието на нашите служители, а те се грижат с усмивка за спокойствието на гостите ни.

 

Благовестка Томова – генерален мениджър на хотел Рила Боровец

Успешното ни представяне в класацията “TOP 100 Best Hotels in Bulgaria” се дължи на първо място на екипа, но и на подобрената материална база.

Много важно е отношението на собственика, защото влагането на ресурс в персонала е най-голямото богатство на един хотел. Освен в мотивиращо възнаграждение, ние също така инвестираме в социални пакети за служителите ни, както и в тяхното обучение.

 

Александър Лалков – генерален мениджър на Суит Хотел София

Аз вярвам в максимата „Умните организират, смелите реализират“. Имам късмета да съм заобиколен от хора, с които се познавам от 15 години, като екип, още в Гранд Хотел София, с когото Суит Хотел София е в една група. Тези хора предават нашите ценности, както на новите колеги, така и на гостите на хотела.

 

Николай Русев – генерален мениджър на Гранд Хотел София

През тази година, Гранд Хотел София навършва 15 години. Интересното е, че при вглеждане в снимки от предишни чествания на хотела, повечето хора от снимките са си все още тук.

Това е един сплотен екип, който споделя една страст, една емоция и гледа в една посока. С риск да прозвучи клиширано ще кажа, че успех се постига трудно, но се задържа още по-трудно.

 

Кой попада в класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2019
В класацията “TOP 100 Best Hotels in Bulgaria” са включени градски и ваканционни хотели с повече от 30 стаи. За да бъдат определени 100-те хотела с най-висока онлайн репутация, бяха сравнени над 3500 места за настаняване в страната.

Целта на “TOP 100 Best Hotels in Bulgaria” е да класира хотелите на база обективни и съпоставими критерии. За целта бяха използвани четири основни показателя:

  • Индексът GRI (Global Review Index) на ReviewPro, който дава информация за общата онлайн репутация на хотела. Индексът се съставя, като се следят в реално време коментари и оценки, които се публикуват в над 200 сайта за резервации на повече от 75 езика. GRI се използва от десетки хиляди хотели и хотелски групи по цял свят, за да следят и подобряват своята онлайн репутация.
  • Промяната в онлайн репутацията спрямо предходната година.
  • Общият брой на коментарите за хотела в различните сайтове на ОТА, търсачки и мета търсачки.
  • Позитивните коментари като процент спрямо общия брой коментари.

Финалната селекция бе подготвена на базата на коефициент, получен като средно аритметично от позицията на хотела спрямо останалите оценявани хотели по всеки от четирите показателя.

Вижте първа част от представените на Форума хотели-отличници тук >>