Къща от 18-ти век, кацнала върху покрива на бизнес хотел – запознайте се с последния проект на Филип Старк

Известният френски дизайнер Филип Старк (Philippe Starck) представи проекта си за хотел във френския град Мец, който ще има…къща от 18-ти век на покрива. Дизайнерът е бил нает от Hilton Group да проектира „обитаемо, сюрреалистично и поетично произведение на изкуството“, което ще оперира под бранда Curio Collection на Hilton.

В сградата, която Старк описва като „фантасмагорична“, традиционна френска къща от 18-ти век е поставена върху покрива на монолитния и монохроматичен хотел със 119 стаи и апартаменти. Къщата, в която ще се помещават „поетичен ресторант и бар“, ще бъде обградена от покривна тераса и градина, пише Dezeen.

Самият хотел е проектиран така, че да кореспондира с близкия „Център Помпиду“, по проект на известния японски архитект Шигеру Бан и французина Жан де Гастин.

Филип Старк е известен с полета на фантазията си, който обаче съчетава с точен бизнес нюх и усет за търсенето на пазара. Дизайнерът е проектирал редица хотели, сред които няколко от веригата Mama Shelter на AccorHotels.