Как изглежда хотелът към един ресторант с три звезди „Мишлен“

Собствениците на хотели от високия и луксозния клас винаги са щастливи да имат към хотелите си прилежащи ресторанти с една или повече звезди от „Мишлен“. При ресторанта Akelarre в баския курорт Сан Себастиан обаче случаят е обратен – тук към ресторанта на кулинарната легенда шеф Педро Субихана, който има три мишленски звезди, е построен прилежащ хотел, който носи същото име – Akelarre.

Хотел Akelarre е по проект на дизайнерското бюро Mecanismo. Проектантите трансформират вече съществуваща, но пустееща от 10 години структура, в минималистичен и тих хотел с 22 стаи, които радват гостите с проста геометрия и материали, които са „естествени и приятни на пипане, включително и стените, покрити с бели тъкани“, както споделя архитект Педро Рика от Мадридското студио. Едно от най-големите достойнства на стаите обаче са огромните панорамни прозорци с изглед към Кантабрийско море, пише Hospitality Design.

Тъмносивата каменна фасада чудесно контрастира с дървената облицовка по балконите на стаите, както и с големите овални панорамни тераси, оборудвани с ратанови мебели. Освен чрез различните материали и цветове, контрастът е търсен и при задаването на формите – и в екстериора, и в интериора често може да се срещне противопоставяне на ъгловати и сферични форми. Пастелната цветова гама пък завършва хармоничното излъчване на хотел Akelarre и предразполага гостите към откъсване от ежедневния стрес.

Любопитен акцент в лаундж-зоната е камината, облицована с черен мрамор, който симетрично се разпростира вляво и вдясно между дървените рафтове за книги и приятно корепондира с дървените греди по тавана.

Цените за двойна стая в Akelarre започват от около 500 евро на вечер.