Иноватори в бизнеса: Хотел с 5 милиона звезди


Долна Калифорния (на испански: Baja California) – най-северният щат на Мексико, през последните години стана популярен като една от най-интересните дестинации за любителите на виното и вкусната храна.

За да отговорят на нарасналия интерес, а и за да съчетаят света на виното с романтичните пейзажи на долината на Вале де Гуадалупе, собствениците на Campera Hotel решават да подходят по-нетрадиционно. Вместо масивна сграда, те залагат на модела глемпинг и поставят 12 надуваеми сферични бунгала насред самите лозя. Голямо комфортно легло, вълнуваща гледка към лозята през деня, а през нощта – пет милиона звезди през прозрачния купол – не е ли това мечтата на всеки турист, който търси екзотични и запомнящи се преживявания?

Нощувка сред лозята
Всяка сфера е оборудвана като пълноценна хотелска стая – освен споменатото комфортно легло, на разположение на гостите са гардероб, тоалетка, мебели, а също собствена тоалетна и баня, пише Venue Report. Туристите могат да избират между два типа настаняване – по-луксозния Bubble Suite с площ от 20 кв. м и цени от 180 долара на вечер и по-икономичния Bubble Room с площ 15 кв. м и цени от 145 долара на вечер.

Както споделят от хотела, сферите са проектирани така че да издържат и на най-сурови атмосферни условия, а температурата в тях се контролира чрез климатична инсталация.

Цялостно гурме преживяване
Освен нетрадиционното настаняване, бабъл (bubble – мехур, б. ред.) хотелът Campera предлага цялостно кулинарно и винено преживяване – от лозята се произвеждат бели, розови и червени вина, а гастрономите не спират да хвалят гурме бистрото, което е на разположение на всички гости.

Сред по-интересните изби, които се намират във Вале де Гуадалупе са Hacienda La Lomita, Casa de Piedra и Viñas de Garza.