Водещ световен експерт по управление на приходите ще говори на втория Хотелски виртуален форум, на 11 юни


Преподавател в най-реномирания хотелиерски университет в света – École hôtelière de Lausanne (Швейцария), ще гостува като лектор във второто издание на Hotel & Tourism Virtual Forum – онлайн конференцията на професионалистите в мениджмънта на хотели, която ще се проведе на 10 и 11 юни.

Мнозина хотелиери имаха възможност лично да се срещнат с проф. Хорациу Тудори миналата година, по време на Хотелския форум в НДК, когато той изнесе блестяща лекция за развитието на науката за управление на приходите, както и ползите, които тази дисциплина носи на по-прогресивните хотелиери.

Ето няколко цитата от тази лекция:
За силата на единицата: „Знаете ли, че при определени условия, увеличението на цената на нощувката само с един процент може да доведе до ръст между 8 и 16% на годишната печалба на хотела?“

За отстъпките и ценовите войни: „За съжаление, повсеместно валидно е правилото, че на всеки пазар, всеки един от участниците зависи от решенията на най-глупавия си конкурент. Обикновено това е този, който пръв решава да свали цените. Затова, бъди първият, който ще повиши цената и бъди последният, който ще я намали!“

За управлението на приходите: „Управлението на приходите е едновременно изкуство и наука“.

Професор Хорациу Тудори е старши преподавател в École hôtelière de Lausanne (Швейцария) – университет, който почти всяка година води световните класации като най-добрия, в който се преподава хотелиерство.

Проф. Тудори има бакалавърска диплома от инженерни науки от университета в Брашов и магистратура от университета в Лозана. Той специализира управление на приходите от 1999 г. и понастоящем преподава тази дисциплина в бакалавърската и магистърската програми на EHL.

Лекцията на проф. Хорациу Тудори ще бъде на 11 юни от 17:30 ч. и е с тема „Поредната световна криза – управлението на приходите между миналото и настоящето“. Тази лекция е част от програмата на втория Hotel & Tourism Virtual Forum, който ще се проведе на 10 и 11 юни.

Програмата на събитието е насочена към професионалисти в областта на управлението на хотела, а сред темите са още „Хотелски антикризисен щаб: има ли бързи и лесни решения за управлението на хотела в условията на С-19 и социална дистанция?“ и „Продажби и маркетинг на хотела: защо ценовата война е погрешен ход и как да я избегнем?“

Акценти на дискусиите ще бъдат въпроси, като „Кои са най-големите предизвикателства пред хотелиерите в средата на годината?“, „Да отворя или да не отворя?“ – дилемата пред морския хотелиер“, „Безплатни чадъри и шезлонги, дотации на туроператори и др. – ще проработят ли мерките на правителството за стимулиране на бранша?“, „Ще се превърнат ли хигиенизирането и дезинфекцията в нов акцент на хотелския маркетинг?“, „Въпросът с кадрите: как да изградим, поддържаме и мотивираме мечтания екип във времена на непредвидимост за бизнеса?“ и др.

Сред останалите лектори в програмата ще бъдат Николай Русев – генерален мениджър на Гранд Хотел София, Маргита Тодорова – търговски и маркетинг директор на „Албена“ АД, Светла Станева – мениджър корпоративно развитие на „Дипломат Плаза“ (Луковит), Живко Желязков – генерален мениджър на хотел „Централ“ (София), Анна Божкова – генерален мениджър на „Арте СПА § Парк“ (Велинград), Димитър Колев – генерален мениджър на Пирин Голф (Банско) и други.

Регистрацията за Хотелския виртуален форум е безплатна и може да бъде направена съответно:

за 10 юни тук >>

за 11 юни тук >>

 

Hotel & Tourism Virtual FORUM се провежда със съдействието на Bulgarian Association of Hotel Executives.