Хотелската верига Moxy с амбициозни планове за експанзия в Европа

Moxy Bandung

Брандът Moxy Hotels, който е част от портфолиото на Marriott, обяви амбициозен план за експанзия в Европа. Според този план се предвижда в следващите три години хотели Moxy да бъдат открити в над 40 нови дестинации.

Сред страните, в които се очаква веригата да навлезе или да разшири присъствието си са

  • Германия – тук вече бяха открити девет хотела Moxy, като се очаква още 16 да отворят до края на 2019 г.
  • Великобритания – след скорошното откриване на Moxy London Excel и Moxy London Stratford, само през 2018 г., предстои да бъдат открити още пет хотела на веригата, като по този начин бъдат покрити всички четири „ъгъла“ на страната, с динамични и търсени от милениълите дестинации, като Единбург, Глазгоу, Йорк и Саутхамптън.
  • Скандинавските страни – скорошното откриване на Moxy Oslo X постави началото на навлизането на веригата на скандинавския пазар, като бъдещите попълнения включват Копенхаген (Дания) и Ставангер (Норвегия).
  • Нови пазари – в допълнение към пазарите, където предстои разширение, Moxy Hotels планира да направи своя дебют на няколко нови пазара, сред които Патра (Гърция), Варшава, Катовице, Познан и Счечин в Полша, Тбилиси (Грузия), Амстердам и Хага в Холандия, Париж, Лил и Бо (Франция), Дъблин (Ирландия), както и Берн и Лозана в Швейцария.

Брандът Moxy направи своя дебют в Европа през 2014 г. с отварянето на Moxy Milan и оттогава добави 20 хотела на континента, както и в Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион. Понастоящем, 90 нови хотела Moxy са в процес на строителство по света, пише Hospitality Net.

Moxy Hotels

Хотелите Moxy са характерни с живата и динамична атмосфера, която предлагат на гостите си. Логично, най-голямата група клиенти на бранда са милениълите, които харесват комбинацията между достъпни цени и смел и модерен интериорен дизайн.

Характерни за концепцията на тези хотели са лобитата, които са развити като основни социални точки. Те са проектирани така, че гостите да могат едновременно да работят на лаптопите си, да се срещат с приятели и колеги и да се забавляват.

Moxy Vienna Airport

Уютни стаи с доста удобства, 24-часова „grab and go“ услуга за хранене, изобилие от контакти за зареждане на мобилни устройства и безплатен Wi-Fi интернет достъп – Moxy цели да изненада бюджетния турист с едно енергично и забавно преживяване, като в същото време му дава само това, от което той наистина има нужда, без нищо излишно.

„Моху беше лансиран, за да отговори на променящите се нужди на новото поколение туристи и по този начин допадна, както на клиентите, така и на инвеститорите в хотели“, споделя Джон Лайсънс – висепрезидент „Premium and Select Brands“ към Marriott International, Europe. „Хотелите са проектирани така, че да осигурят на гостите си една среда с динамичен и модерен дизайн, комфортна, оборудвана с най-новите технологии и много социални зони, подходящи както за работа, така и за забавление. Съчетанието от забавление, комфорт и стил, предложено на една съвсем достъпна цена ни помогна да постигнем успех не само в Европа, но и по света.“

Моху Hotels се развиват главно на франчайз, което допълнително подпомага бързата експанзия. Собствениците на хотели харесват в бранда възможностите за бърз достъп до голям и динамично развиващ се пазар, включването в солидна резервационна система, както и подкрепата на MarriottRewards – една от водещите световни програми за лоялни клиенти.