Инвестират в хотел с 50 места в кюстендилското село Грамаждано

Микроязовирът в село Грамаждано. © Mapio.net

РИОСВ Перник е дала зелена светлина на проекта за строителството на хотел в село Грамаждано, което се намира на 4 км от Кюстендил и 2 км от международния път Е871, който свързва населеното място с ГКПП Гюешево и София.

Инвестиционното предложение на Мунир Нашашиби предвижда изграждането на хотел с 50 места в местността Света Троица в землището на селото. Поземленият имот с площ от 16,6 дка е собственост на възложителя, съобщава „Вяра Нюз”.

Освен хотела, ще бъдат построени също шест жилищни сгради с площ от 70 кв. м всяка и търговски обект с площ от 200 кв. м. Подстъпът до комплекса ще става чрез съществуващ в момента път, а за водоподаване ще се използва съществуващото отклонение на обществения водопровод.

Село Грамаждано се населява от 270 жители. Релефът в района е нископланински, с надморската височина от около 870 м. Селото е с добре развита инфраструктура, която включва частично асфалтирани и осветлени улици, пълна електрификация, водоснабдителна система, телефонизация, покритие на мобилните оператори, кабелна и цифрова телевизия, интернет. На около 2 км от селото е разположен язовирът „Светената вода”, който е подходящо място за риболов и отдих.