Хотел, разположен в бивша банкова сграда в Лондон спечели наградата за дизайн AHEAD Europe 2017

Бивш банкова офис сграда, проектирана през 1924 г. от известния британски архитект Едуин „Нед“ Лютенс и реновирана като ексклузивен хотел, носещ името на архитекта, спечели европейската награда за дизайн AHEAD през 2017 г.

Хотел The Ned беше открит в началото на май миналата година в резултат на инвестиция на групите Soho House и Sydell Group, свързани с предприемача и инвеститор Рон Бъркъл, и веднага грабна вниманието с луксозното си класическо излъчване – запазена марка на Soho House.

The Ned разполага с 252 стаи, 9 ресторанта, бар, клуб за членове и басейн на покрива, фитнес и СПА център. Една от забележителсностите е 20-тонна двуметрова врата, която води към трезора на банката, сега превърнат в елегантния клуб Downstairs.

Богато орнаментирани месингови и махагонови мебели, тежки полилеи и пищна декорация връщат гостите на хотела в 20-те и 30-те години на миналия век. Ръчно тъкани килими и винтидж предмети допълват картината на имперски лукс.

Два от ресторантите на хотела, шест стаи, както и барът и басейнът на покрива са запазени специално за членове на клуб Soho House.

 

/източник: thehandbook.com/