Добрия сън на гостите – ключов фактор за успеха на хотела

Човек прекарва една трета от живота си в сън, така че удобното легло е най-важният елемент в спалнята. Когато обаче стане дума за хотели, то е не просто важно – то е жизненоважно.В изследване на института Галъп от 2015 г. се посочва ,че 50% от гостите на хотели във високия сегмент са склонни да доплатят, ако им се предложи по-добро легло. В допълнение, болшинството от респондентите посочват удобното легло като най-важното удобство на хотелската стая – с по-голямо значение дори от наличието на интернет и добро обслужване.

При допитване на National Sleep Foundation (да – има такава организация), 93% от отговорилите посочват комфортния матрак като най-важен фактор за добрия сън, следван от възглавницата (91%) и спалното бельо (78%).

Хотелската верига Westin е първата, която извлича дивиденти от желанието на гостите за по-луксозно и удобно легло. Още през 1999 г. те представят в техните хотели леглото Heavenly Bed, което се състои от висококачествени матрак, спално бельо и завивки и осигурява изключително комфортни условия за спане на гостите. Примера им скоро е последван от други вериги висококатегорийни хотели, като Four Seasons Hotels and Resorts, които предлагат на клиентите си избор от три различни типа матраци – в зависимост от предпочитаната от тях твърдост, Hilton, Marriott, Ritz-Carlton, Radisson и други.

Добрата новина за хотелиерите у нас, които търсят оптимално съотношение качество-цена при оборудването на хотелските стаи е, че в резултат на дългогодишното сътрудничество на най-големия български производител на матраци ТЕД с хотелския бизнес, вече се предлагат три основни категории матраци – всяка предлагаща пълна гама продукти, които да пресъздадат усещането за домашен уют и комфорт.

В колекция Premium Line са вложени интелигентни системи за сън от най-висок клас – съчетание от естетика, функционалност и иновативни технологии. Леглата от тази колекция се отличават с многослойна конструкция от добре подбрани материали, дизайнерски табли и луксозни текстили.

В сериите позиционирани в среден и средно-висок клас, ТЕД предлага практични продукти, които включват не само комфорт, но и стил.

Матраците с пружинни пакети са предпочитани от хотелите заради удобството и издръжливостта си.

За да допринесе към комфорта и удобството на хотелските стаи, ТЕД предлага портфолио с различни видове възглавници, позволяващи персонализиран избор, матраци с 4 степени на твърдост и легла от естествени материали.

Хотел Holiday Inn в Пловдив, о борудван с матраци ТЕД.

Хотелският сегмент е важна част за бизнеса на ТЕД. Брандът работи усилено за развитието на това бизнес направление, като броят на хотелите в България обзаведени с продукти на ТЕД Бед постоянно расте. Примерите включват Holiday Inn-Пловдив, Sentido, I Hotel, Гранд хотел Сандански, Самоков, Ривиера, Хелиос бей, Дюн, Маджестик, Еврика, Европа, Амфора, Империал, Бор, Мурите, Swiss-Belhotel Димят, Бриз, Мимоза, Рива, Гларус, Диамант, Юпитер, Кемпински, Рила Боровец, Романс, Глория, Белвю, Роял бийч, Хилтън и много други.

ТЕД Бед разполага с производствена база разположена върху 30 000 кв.м. площ, годишен производствен капацитет от 1 600 000 артикула и е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001: 2000 и BSCI, OEKOTEX за матраци и LGA сертификат от престижна германска лаборатория за някои от най-популярните си модели. Компанията има регистрирани множество търговски марки и патенти и е отличена с редица награди от различни изложения.