Carlson Rezidor става Radisson Hotel Group, ще лансира премиум колекция


Carlson Rezidor Hotel Group ще приеме наименованието Radisson Hotel Group, съобщи Федерико Гонзалес – президент и изпълнителен директор на компанията, по време на международната конференция за инвестиции в хотели International Hotel Investment Forum в Берлин.

Според Гонзалес, новото име на групата отдава дължимото на най-силния бранд в рамките й – Radisson (преди Carlson Hotels). The Radisson Hotel Group ще се състои от осем бранда и над 1400 действащи или на фаза строителство хотели.

Заедно с новината за преименуването на една от най-големите хотелски компании в света дойде и втора – за лансирането на нов неин „премиум“ бранд – Radisson Collection. Той ще обединява най-добрите хотели на групата – тези, които предлагат най-високо ниво на обслужване и характерен, ярко изразен стил.

14 хотела вече обявиха, че ще се включват в Radisson Collection. Сред тях са G&V Royal Mile в Единбург (Шотландия) и May Fair Hotel London.

Според Гонзалес, петилетният план на Radisson Hotel Group цели тя да се нареди в челната тройка на най-големите хотелски компании в света.