Бизнес иноватори: основатели на технологични компании идват в София, за да се срещнат с български хотелиери


След като през миналата седмица ви запознахме с Avvio, тяхната платформа за резервации с изкуствен интелект Allora и основателя на компанията Франк Рийвс, който ще се включи като лектор в Хотелския инвестиционен форум, днес ще повдигнем завесата над някои други технологични компании, които не само разработват иновативни решения за хотелската индустрия, но и ще участват в технологичната програма на конференцията.

Решение в „облака”

Кoгато говорим за системи за управление на собствеността или т.нар. „пропърти мениджмънт” (Property management systems – PMS), тенденцията днес е да се търсят по-„леки” и по-гъвкави решения, твърди експертът по хотелски технологии и преподавател в École Hôtelière de Lausanne Иън Милър. Като пример за такова решение, той посочва компанията apaleo. Всъщност, създателите на едноименната платформа преследват далеч по-мащабни цели от създаването на поредната PMS. През миналата година, apaleo обяви че бизнесът вече може да се възползва от техния Open Hospitality Cloud – първата в света отворена платформа за хотелската индустрия. Хотелиери и технологични доставчици вече могат да разработват собствени решения и софтуери, които да бъдат съвместими както помежду си, така и с платформата на apaleo, благодарение на отворения приложно-програмен интерфейс (API).

Мартин Рентс – единият от основателите на apaleo.

Казано на по-прост език, Open Hospitality Cloud прилича на AppStore на Apple или Google Play Store – всеки разработчик може да изтегли необходимата му документация, след това да създаде приложение, което е съвместимо с платформата и да започне разпространението му през нея – било безплатно или платено. В случая с Open Hospitality Cloud, хотелиерите вече няма нужда да робуват на едни и същи софтуери и доставчици в продължение на години – през платформата, вие можете да изберете хаускийпинг приложение от един доставчик, чатбот от друг и CRM софтуер от трети – и всички тези приложения ще работят в синхрон помежду си.

Мартин Рентс – единият от основателите на apaleo, пристига специално у нас на 6-ти юни, за да се включи в панелната дискусия „Как дигиталният маркетинг променя туристическата индустрия? Тенденции, възможности, примери от практиката” в рамките на Хотелския инвестиционен форум. Той ще говори за навлизането на новите технологии, които правят живота на хотелиера по-лесен и как тези технологии вече променят цялата индустрия.

Нека говорят
Като хотелиери, вие разбира се знаете, че клиентите ви постоянно говорят за вас, обсъждат ви по форуми, поставят оценки на дейността ви в сайтове, като Tripadvisor и Google, споделят впечатления, вълнуват се. Тук се намесва ReviewPro, който е лидер в събирането, обработката и анализа на потребителски мнения и оценки за хотели.

Основателят на ReviewPro Ар Джей Фридлендър.

Всъщност, системата анализира милиони коментари нa повече oт 45 езика от над 175 източника. ReviewPro е лидер в т.нар. Guest Intelligence (проучване на потребителски мнения и оценки – б. ред.) и е особено полезна на независимите хотели. Наборът от услуги на компанията включва Online Reputation Management (ORM) и Guest Survey Solution (GSS), които позволяват на хотелиерите да вникнат в дълбочина в собствените си силни и слаби страни, да повишат нивото на удовлетвореност на гостите, да се изкачат на по-високи места в сайтовете за коментари и ОТА и като резултат – да повишат печалбата си.

Основателят на ReviewPro Ар Джей Фридлендър ще говори на Хотелския инвестиционен форум на 6-ти юни, по време на панелната дискусия „Иновации в туризма – кои компании, технологии и решения променят туристическия бизнес през последните години (и как да се възползваме от тях)?”.

Кристалното кълбо

Вълшебното кристално кълбо, с чиято помощ се вижда бъдещето е добра метафора, за да се опише бизнесът, с който се занимава компанията IDeaS Revenue Solutions. С над 1,6 млн. стаи, за чието ценообразуване се грижи ежедневно, тя е лидер сред софтуерите за управление на приходите (revenue management) и далеч не разчита на кристали за да позиционира ценово хотелите на клиентите си. Стъпила върху близо тридесетгодишния опит на компанията-майка SAS®, днес IDeaS Revenue Solutions разполага с над 10 хил. клиента в 111 държави.

Щефан Шлахтер

Щефан Шлахтер отговаря за бизнеса на IDeaS в Източна Европа. Той е високо ценен експерт в областта на управлението на приходите и преди да поеме настоящата си длъжност е работил за редица големи компании, сред които Turkish Airlines, Kempinski Hotels, Corinthia Hotels, Grand Resort Bad Ragaz, Millennium и Copthorne Hotels, както и Bookassist.

Щефан Шлахтер ще бъде лектор в Хотелския инвестиционен форум с тема „Управление на приходите – как да извлечем максимума от различните канали, платформи и възможности?”.

Сред другите международни лектори на Хотелския инвестиционен форум през тази година ще бъдат:

  • Такуя Аояма – вицепрезидент „Развитие“ за Русия и Балканите в Hyatt International
  • Силвия Ловрета – директор „Международно развитие“ за Югоизточна Европа в Marriott International
  • Георг Шлегел – управляващ директор за Централна и Източна Европа в Choice Hotels
  • Лоран Денис – директор по развитието за Европа на Louvre Hotels
  • Якуб Климчак – мениджър „Развитие на бизнеса“ в STR
  • Дейвид Нат – директор “Хотели” за СЕЕ в Cushman & Wakefield
  • … и други.

С програмата на събитието можете да се запознаете тук, а в близките дни ще бъдат открити и регистрациите за участие.