„Артекс инженеринг“ купи голям терен до гейзера в Сапарева баня, ще строи луксозен СПА хотел


Софийската „Артекс инженеринг“ на арх. Пламен Мирянов купи 8,3 дка терен непосредствено до известния гейзер в центъра на курорта Сапарева баня. Продавач е „Рила спорт“, чиято собственост се свързва с брата на бившия министър на финансите Милен Велчев – Георги Велчев.

Според Славейко Стайков, член на съвета на директорите на фирма ”Рила Спорт”, сделката в момента е в последна фаза. „Бегло съм запознат с инвестиционното му намерение (на Пламен Мирянов – б. ред.), но знам, че това, което той се кани да направи, е повече от бижу. Предполагам, че ще построи хотел висок клас с всички екстри – казина, водни огледала, фитнес, спа, ресторанти”, цитира Стайков „Вяра Нюз“.

„Рила спорт“ е крупен собственик на терени в района на курортно селище Паничище в Рила. Фирмата е съсобственик и управлява лифта до Седемте рилски езера, а също стопанисва хижа „Рилски езера“. Преди няколко години „Рила спорт“ беше инициатор и потенциален инвеститор в амбициозния проект „Супер Паничище“, който предвиждаше изграждането на нов зимен курорт в района, но беше блокиран след протести на екологични организации, защото предвиждаше строителство в защитени територии.