8-етажен хотел със 140 стаи ще строят в София


Нов хотел на 8 етажа ще строи дружеството „Есте Пропъртис“ на бул. „д-р Г. М .Димитров“ в София . Хотелът ще разполага със 140 стаи, конферентен блок с 232 места и ресторант със 104 места. На разположение на гостите ще бъде също спа и фитнес център с 50 места, пише Property Xpress.

Хотелът е част от по-голям проект, който предвижда строителството на комплекс със смесено предназначение върху терен от 20 хил. кв. м, разположен в близост до кръговото кръстовище на булевардите „Цариградско шосе“ и „д-р Г. М .Димитров“ . Освен хотела, в рамките на комплекса ще бъдат построени още две сгради, като едната от тях ще бъде жилищна, с 68 апартамента, а другата с 2400 кв. м офис площи.

Комплексът, чийто проект беше одобрен в края на миналата година от Столичния общински съвет, ще разполага и с паркинг-гараж на четири нива с общо 196 парко места, от които 56 са предвидени за хотела.

Инвеститор в проекта е „Есте Пропъртис“ ЕООД – част от групата на „Адванс пропъртис“ ООД на братята Кирил и Георги Домусчиеви.