7 съвета как да постигнете FOMO-ефект за хотела

FOMO е абревиатура, която означава “Fear Of Missing Out” (Страх от пропускане). Това е психологически феномен, при който човек изпитва страх, че изпуска интересни и важни неща, които се случват другаде, където не е присъствал или не участва в тях. Този страх може да възникне поради социална пресия или желание за приемане от обществото. В маркетинга, FOMO може да се използва за създаване на усещане за спешност, ограниченост и ексклузивност, които могат да насърчат потребителите да действат веднага и да направят покупки.

Ето няколко идеи как да използвате FOMO-ефекта за да генерирате повече бизнес за вашия хотел:

  1. Оферти с ограничено време: Създайте специална оферта, която е налична само за кратък период от време. Това ще създаде усещане за спешност и ще насърчи потенциалните ви гости да направят резервация, преди офертата изтече.
  2. Ексклузивни преживявания: Предложете на гостите си ексклузивни преживявания, които не могат да се намерят никъде другаде. Това може да включва уникални турове, достъп до изключителни събития или персонализирани преживявания, които създават незабравим престой.
  3. Маркетинг в социалните мрежи: Използвайте социалните мрежи, за да представите уникалните характеристики и преживявания на вашия хотел. Споделете снимки и видеа, които подчертават атмосферата и изживяването на гостите.
  4. Инфлуенсър маркетинг: Осигурете си партньорства с влиятелни личности или блогъри, които имат последователи сред целевите групи на вашия хотел. Те могат да рекламират хотела ви чрез своите канали в социалните мрежи и да създадат усещане за FOMO сред своята аудитория. Все пак, бъдете внимателни, когато започвате работа с инфлуенсъри, за да не се окаже, че сте попаднали на обикновени „ловци“ на безплатни нощувки. http://horeweek.com/marketing-na-hotela-kak-da-razlichnite-istinskiya-influensar-ot-obiknovenite-lovtsi-na-bezplatni-noshtuvki/   
  5. Съдържание, генерирано от потребителя: Поощрявайте гостите си да споделят преживяванията си в социалните мрежи, като използват специфичен хаштаг. Можете да репоствате тези снимки или видеа във вашите социални канали, за да създадете усещане за общност и FOMO сред потенциалните гости.
  6. Събития и промоции: Организирайте специални събития или промоции, които са ексклузивни за вашия хотел.
  7. Специфични изрази: Използвайте език, който генерира FOMO-ефект. В маркетинговите си материали използвайте език и фрази, които насърчават действие, като “Не пропускайте”, “Последен шанс” или “Остават ограничени места”.

Като цяло, създаването на усещане за ексклузивност, ограничена наличност и уникални преживявания може да помогне за генериране на FOMO-ефект и увеличаване на резервациите за вашия хотел. Чрез използване на социалните медии, инфлуенсър-маркетинг и съдържание, генерирано от потребителите, можете да усилите този ефект и да достигнете до по-голяма аудитория.

/По материала работи: Поля Маринова/