5 от хотелите на Албена АД получиха сертификат Travelife

Хотел „Фламинго Гранд“ в Албена.

Хотелите „Фламинго Гранд“, „Парадайс Блу“, „Гергана“, „Калиакра“ и „Лагуна Гардън“ във ваканционно селище „Албена“ получиха сертификати по системата за устойчиво развитие Travelife, съобщиха от компанията.Стандартът включва критерии за управление и за изпълнение и е разработен въз основа на международни стандарти и указания за устойчиво развитие, сред които EMAS III – европейска схема за управление по околна среда и одит, ISO 14001 – системата за управление на околната среда, UNEP – указания за управление на туристически фирми и вериги за доставки към програмата за опазване на околната среда на ООН; GSTC – глобални критерии за устойчив туризъм, ISO 26000 – указания и принципи за корпоративната социална отговорност и други.

Системата Travelife включва над 200 критерии и показатели за отчитане при управлението на различни сфери от дейността на туристическите фирми.

Като част от екологичните мерки, които ще бъдат предприети, от „Албена“ предвиждат и изграждането на система и съоръжения за оползотворяване на биоразгадимите хранителни отпадъци в комплекса.

Системата за устойчиво развитие Travelife е инициатива, която цели да налага устойчиви бизнес практики в туристическата индустрия. Над 200 туроператори, сред които TUI и Thomas Cook използват Travelife, за да осъществяват мониторинг върху дейността на своите доставчици на туристически услуги.


Откривате нов хотел или ресторант? Предстои ви да стартирате строителство или реконструкция? Включвате към предложенията на хотела интересна нова атракция или услуга? Изпратете ни информация на magazine@htif.eu и ние ще отразим новината.