С ново 16-етажно крило и 200 стаи ще бъде разширен пловдивският хотел SPS

Снимка: © Хотел SPS

С 200 стаи предстои да бъде разширен пловдивският хотел SPS. В средата на миналата година, хотелът смени собствениците си в сделка за 7,5 млн. лева, както писа Hotel & Restaurant Week. Предвижда се, до хотела да бъде изградено ново 16-етажно тяло, в което ще бъдат разположени новите стаи, заедно със спа център с басейн, фитнес и релакс зона, а също модерен бизнес център. Очаква се в разширението да бъдат вложени общо шест милиона евро.

През 2018 г., в хотела беше проведен поетапен ремонт на стаите, конферентните зали, фоайето, паркинга и заведенията на стойност около един млн. лева.

Със своите 193 легла, хотел SPS е един от най-големите в Пловдив. Сред удобствата, които предлага на гостите си са три конферентни зали с общ капацитет от 200 човека, ресторант със 100 места и лоби-бар. Част от хотела е преустроена в бизнес център с общо 100 офиса.

Собственик на хотела е „Пловдив 2019“ ООД, в която акционери са фирмите „Марково пропърти инвестмънт“ ЕООД на предишния управител на хотела Валентина Трушкова (10%), „Подем“ ООД на Иван Гушков (50%) и „Щром“ ООД на Стайко Тодоров (40%).